«Рокотека» - одинадцята за рахунком буде проводитись у День Знань

14.08.2006 · Новини

Музичний фестиваль «Рокотека» створений у 1995 році як один із низки численних заходів, що проводились щорічно під час святкування дня міста Лева, і виріс у незалежний фестиваль, без якого нині важко уявити життя молодіжної рок-культури Львова і всієї України. Насамперед «Рокотека» відома як один з небагатьох українських фестивалів, де можуть спробувати себе на сцені молоді і маловідомі колективи. Останні, за час існування рок-фестивалю, встигли набрати оборотів у вітчизняному та світовому шоу-бізнесі. У «Рокотеці» свого часу взяли участь більше 100 українських та закордонних команд: «ВВ», «Плач Єремії», «Мертвий півень», «Реактор», «Карна», «+ GG+», «Чорний вересень», «Джек о'Лентерн», «Базука-Бенд», «Тартак», «Ukraina» (Польща) та ін.

Цьогорічна, одинадцята за рахунком «Рокотека» буде проводитись у День Знань – 1 вересня, місце проведення – палац спорту «Україна» (відомий раніше як «Спартак»). Організатори фестивалю, не відступаючи від народжених роками традицій, дають можливість виступити на сцені фестивалю як відомим рок-гуртам, так і молодим, що потребують підтримки з боку подібних міроприємств.

Безпрецендентним цього року є запрошення на фестиваль шведського гурту «Lake Of Tears», що завойовував  прихильників в Україні починаючи з 1995 року, спочатку серед знавців та меломанів, а пізніше, 1997 року, з виходом революційного альбому «A Crimson Cosmos», і серед рядових відвідувачів рок концертів та просто неформальної молоді.

Також унікальним випадком для Львова можна назвати той факт, що вперше світове турне гурту рівня «Lake Of  Tears» починається саме з нашого міста. Оскільки концерт у Львові – єдиний на Західній Україні, то ми чекаємо на велику кількість фанів зі всіх західних областей .

Серед інших учасників цьогорічної «Рокотеки» – гурти:

· White – київський гурт, який відзначається неприв'язаністю до конкретного стилю музики, а є представником покоління українських експериментаторів у тяжкій альтернативній музиці.

· «Гаряча п'ятірка рок-груп»

Організатором фестивалю традиційно виступає компанія «Альтернатива», головним технічним партнером – компанія «Artmax».

Генеральний інформаційний спонсор: www.rockbazar.com.ua


 
ПУБЛІКАЦІЇ
На Рокотеці оберуть «найгарячіших із гарячих»!
НОВИНИ
На Рокотеці оберуть «найгарячіших із гарячих»!
13.11.2005

Визначився остаточний склад учасників Десятого ювілейного рок-фестивалю Рокотека, який відбудеться 13 листопада, поч. о 16:00 у львівському палаці спорту «Україна».

У листопаді у Львові відбудеться десята «Рокотека»
АНОНСИ
У листопаді у Львові відбудеться десята «Рокотека»
22.09.2005

12 листопада у львівському палаці спорту «Україна» пройде ювілейний десятий за ліком рок-фестиваль «Рокотека». Гасло ювілейного фестивалю – «Гаряча десятка», що підкреслює енергійність і екстремальність кожного із попередніх «рокотечних» сезонів.

РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Огляд сцен на 360 градусів, живі трансляції та навіть фудкорти
АНОНСИ
Огляд сцен на 360 градусів, живі трансляції та навіть фудкорти
09.09.2020

19-20 вересня на українській онлайн-платформі hover.link пройде перший захід — БеZVIZ Pre-party 1.5. Це простір, який максимально відтворює музичний фест у реальності