Фестиваль «Тарас Бульба-2007» - підсумки

21.07.2007 · Новини

Тарас БульбаЛевову частку бюджетних витрат взяла на себе міська влада Дубна. Чимала допомога фестивалю надійшла від супермаркету музичних інструментів «Муз торг». Саме «МузТорг» виступив Генеральним Партнером фестивалю «Тарас Бульба-2007». Тут, власне, й розпочинався сам фестиваль, а точніше відбіркові тури. Саме у «МузТорзі», протягом трьох днів (2, 16 та 30 червня) було прослухано більшу частину учасників фестивалю. Саме, представники «Муз торгу» – Денис Плахтій – директор, Андрій Літош – виконавчий директор та Андрій Лисак – технічний директор, брали безпосередню участь у відборі в якості журі разом із Сергієм Чантурією – відомим гітаристом та музикантом, Ігорем Кириловичем – відомим звукорежисером та Дмитром Ремішем – засновник відомого рок-порталу rock.kiev.ua. Протягом цих відборів було прослухано 52 колективи, 15 з яких поїхали на фестиваль у Дубно. Також на фестиваль було делеговано два гурти від файного міста Тернополя, а точніше від фестивалю «Нівроку», організатором якого є Микола Голубєв. Ну і, традиційно, відбір у Львові у Ляльці за організації Юрія Шарфова, який же і є головою журі фестивалю. Загалом на фестивалі у конкурсній програмі виступило 25 гуртів з усієї України.

Отже, фестиваль. День Перший. П’ятниця, 13-го. Завершені усі підготовчі роботи по облаштунку сцени, проходить саунд-чек учасників. 18.00 – міський голова Дубна Леонід Дудко урочисто під звуки гімну Дубна відкриває 10-й всеукраїнський рок-фестиваль «Тарас Бульба-2007» і «панєслась...» . Погода – натякає на дощ. Коротенький тихий дощик таки проходить, але він тільки освіжає повітря.

Склад журі:
-  Юрій Шаріфов (голова) – відомий музикознавець, музикант, музичний критик;
-  Сергій Шишкін – відомий композитор, музикант, художній керівник фестивалю «Володимир», що проходить у Володимирі-Волинському;
-  Сергій Чантурія – відомий український рокер, музикант;
-  Максим Подзвін – виконавчий директор групи компаній «Ай Ті трейд» на території України;
-  Євгеній Васильєв – технічний директор підрозділу «Свен-аудіо» компанії «СВЕН», яка теж виступила спонсором фестивалю.
 
Учасники:
1. Pins - м.Кременчук
2. Луковий Погрібок – м. Бєлгород Дністровський
3. Колеса Феба - м.Дружківка
4. Slap - м.Луцьк
5. Fire Heads – м.Львів
6. The Len(ь)- м.Київ
7. Нейроз - м.Коломия
8. Smaragda - м.Київ
9. ETC - м.Суми
10. Ауткрай - м.Луцьк
11. Пан Забіяка - м.Київ
12. Берег Бонанзи – м. Полтава
13. Хонгільдон- м.Бориспіль
14. Юфан-Шибан - м.Світловодськ
15. Ellis - м.Соснівка, Львівська обл.
16. Витівки – м.Київ
17. Cordon – м.Виноградів
18. 7 Небо – м.Львів
19. Кожному Своє – м.Львів
20. Відьмак – м.Тернопіль
21. Бульдозер – м.Тернопіль
22. The Gamers – м.Дубно.
23. Віртуальний Джем – м. Сіиферополь
24. Інкунабула - м.Львів
25. Світло Темряви – м.Дубно
 
У перший день виступили усі 25 команд і виконали по дві композиції. Приблизно о 23.40 конкурсний концерт завершився і журі пішло вирішувати, хто ж проходить на наступний, фінальний конкурсний день. Критерії, за якими журі приймало таке відповідальне рішення були наступні: якість пісні, майстерність виконання, аранжування та артистизм.
 
Отже учасники другого конкурсного дня:
1. Cвітло темряви
2. Віртуальний Джем
3. Pins
4. Ауткрай
5. Ellis
6. Smaragda
7. Slap
8. Берег Бонанзи
9. Кожному своє
10. Пан Забіяка
11. ЕТС
12. 7 Небо
13. Витівки 

Другий день також розпочався о 18:00 позивними фестивалю: «Не згасла ще у віках козацька люлька! Нехай живе у серцях славетний Бульба! В древнім Дубні живий фестиваль «Тарас Бульба!». На відміну від першого конкурсного дня, конкурсанти виконали уже по чотири композиції, що дало змогу скласти більш повне враження про гурт, про його репертуар, стилістичне направлення і вміння «тримати» публіку.  У перерві з 21-ї до 22-ї години виступили гості фестивалю, лауреати минулорічних фестивалів гурт «Тенета» та гурт «Трутні». Погода видалась пречудова – хмарки захищали від спеки, а дощі йшли, але десь там собі, далеко за містом. Приблизно о 23:45 закінчився і другий конкурсний день. Журі знову віддалилося на обговорення уже з приводу переможців фестивалю. Хотілося б зауважити, що гурти цього року були як ніколи майстерними, артистичними та професійними. Кожен гуртмав власне «обличчя», власний стиль. Тому рішення про переможців приймалося, ретельно зваживши усі нюанси і моменти виконання та виступу того чи іншого гурту. Глибокої ночі, десь біля 3-ї було досягнуто компромісу і оголошено переможців. Ними стали:

-  Гран-прі фестивалю – «Кожному своє», Львів;
-  І місце – «Pins», Кременчук;
-  ІІ місце – «Slap», Луцьк;
-  ІІІ місце – «7 Небо», Львів;
-  Дипломант – «Ауткрай», Луцьк;
-  Дипломант – «Витівки», Київ;

Звичайно, призи від «Муз торгу». «Гран-прі» фестивалю «Кожному Своє» отримали також дисконтну картку «АRTIST» від супермаркету музичних інструментів «МузТорг», яка надає їм особливі привілеї на придбання музичного обладнання та інструментів, які мають тільки відомі українські музиканти та виконавці

В номінації «Кращий музикант фестивалю «Тарас Бульба-2007» перемогли наступні:
-  «Кращий вокаліст фестивалю «Тарас Бульба-2007» - Остап Панчишин, гурт «Кожному своє», Львів
-  «Кращий барабанщик фестивалю «Тарас Бульба-2007» - Беднарський Роман, гурт «Кожному своє», Львів
-  «Кращий клавішник фестивалю «Тарас Бульба-2007» - Задорожний Роман, гурт «Кожному своє», Львів
-  «Кращий гітарист фестивалю «Тарас Бульба-2007» - Орест Жук, гурт «7 Небо», Львів
-  «Кращий бас-гітаристом фестивалю «Тарас Бульба-2007» Олександр Чунин, гурт «Витівки», Київ

Вони також отримали дисконтні картки «АRTIST» від супермаркету музичних інструментів «МузТорг», які нададуть їм особливі привілеї на придбання музичного обладнання та інструментів, які мають тільки відомі українські музиканти та виконавці.

Гурт «Smaragda» з Києва отримав спеціальний приз від «Свен-аудіо». Її особисто вручив технічний директор «Свен-аудіо» Євгеній Васильєв.

Гурт «Світло темряви», Дубно отримав приз глядацьких симпатій.

Третій день – гала-концерт 10-го фестивалю «Тарас Бульба-2007» на якому виступили переможці та гості фестивалю. А в гостях були: «Папа Карло», «Кінг Сайз», «Трутні», «Тенета», «Бастард», «Полинове Поле», «Etwas Unders», «Анна», Сергій Шишкін, Сергій Чантурія. На завершення Шон Кар та гурт «D.V.S.» представили свій новий альбом «Big Fish» в стилі класичного британського року. Незважаючи на англомовність текстів, публіка сприймала їх дуже бурхливо. Рок – він скрізь рок і сприймається майже одинаково.

Закінчився фестивалю під звуки увертюри до опери Лисенка «Тарас Бульба» та грім святкового салюту.

Що стосується кількості глядачів, то цей фестиваль перевершив усі очікування. У же першого дня, зазвичай не надто людного на площі зібралося біля 3-3,5 тисячі глядачів. У другий день було уже понад 5 тисяч. Останній день побив усі рекорди – площа вщент була заповнення глядачами, яких налічувалося понад 10 тисяч осіб.

Фестиваль скінчився. Стало тихо на вулицях маленького міста, яке вже звикло до потужних гітарних рифів та кумедних парубків з «ірокезами». Зібрано все сміття, якого вистачає після подібних заходів. Але враження все одно лишилися приємні. Шкода, що все приємне швидко закінчується.

Організатори висловлюють велику подяку усім, хто долучився до проведення фестивалю. А це: Дубенська міська рада на чолі з Леонідом Дудком, окрема подяка Олександру Карп'юку, заступнику міського голови Дубна, супермаркет музичних інструментів «Муз Торг», компанія «Свен» та її підрозділ «Свен-аудіо», торгівельна марка «Комо», «Червона калина», «Рівень», ДубноГаз, клуб «Альт», офіс-магазин «Цифровий Світ», салон мобільного зв'язку «Альо», «РівнеАвто», молодіжна організація «Наша Україна», обласний осередок «БЮТ». Окрема подяка Ігору Левандовичу і його команді за якісний звук та світло.


 
ПУБЛІКАЦІЇ
Фестиваль «Тарас Бульба-2017» - прийом заявок у конкурсну частину
АНОНСИ
Фестиваль «Тарас Бульба-2017» - прийом заявок у конкурсну частину
23.01.2017

Повертаючи фестиваль до життя, організатори вирішили багато чого оновити. Але деякі речі принципово залишаться незмінними. Чи не перша з них - конкурс молодих гуртів. Він завжди був однією із ключових складових Тараса Бульби - так буде і в 2017-му

Фестиваль «Тарас Бульба» цього року бере паузу
АНОНСИ
Фестиваль «Тарас Бульба» цього року бере паузу
31.03.2014

Нестабільна економічна ситуація в країні, викликана як зовнішніми, так і внутрішніми факторами, не дає змоги повноцінно організувати та провести усі заплановані на цей рік заходи під час фестивалю

Квитки на фестиваль «Тарас Бульба-2014» лише по 50 гривень
АНОНСИ
Квитки на фестиваль «Тарас Бульба-2014» лише по 50 гривень
10.01.2014

УВАГА! Для справжніх фанів фестивалю! Розпочинається бронювання квитків на фестиваль «Тарас Бульба-2014» за наднизькою ціною. Бронювання буде тривати до 31 січня включно. Ви можете забронювати квитки на фестиваль, скориставшись формою

РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Latvian Rock and Metal is with Ukraine!
НОВИНИ
Latvian Rock and Metal is with Ukraine!
02.05.2022

Латвійські рок і метал музичні колективи та інші представники індустрії висловлюють свою підтримку народу України в ці важкі часи!