Пропала Грамота - Цейво

28.09.2007 · Новини

Перший альбом гурту репрезентує нове музичне явище в сучасній живій музиці України, яке умовно позначається терміном «подільський фундаментал». Це суміш стилів, яка ґрунтується на поліритмії, подільському архаїчному фольклорі та елементах традиційних напрямів західної музичної культури (хіп-хоп, бі-боп, фьюжн, фанк).

– Матеріал зібраний різночасовий, – каже лідер «Пропалої Грамоти» Павло Нечитайло, – є пісні зовсім свіжі, яким рочок, є пісні яким скоро вже 10 років стукне. Електрична частина альбому записувалась менше року на студії Глорія зі звукорежисером Сергієм Курочкіним. Акустична ж – ще у 2005-2006 році на студії Радіо Київ під керівництвом Олександра Паляниці.

Реліз «Цейво» включає в себе авторські композиції, інтерпретації народних пісень, та кавер-версію пісні «Змія», легендарного київського гурту «Вій». Альбом видано мистецькою агенцією «Наш Формат».
– Лейбл сам нас знайшов. – веде далі Нечитайло, – у нас було кілька пропозицій , ми обрали Наш Формат, який імпонує своєю світоглядною позицією та соціальною активністю

До роботи над альбомом долучились: лідер гурту «Кому Вниз» Андрій Середа та вокалістка гурту «ДахаБраха» Ніна Гаренецька. Приїзд Андрія Середи та фольк-діви очікується на презентацію, де слухачі зможуть познайомитись з записаним матеріалом наживо! Це станеться 6 жовтня о 13:00 в місті Кам'янець-Подільський в приміщенні вірменського торгового дому (сучасний музей археології) в рамках фестивалю «Терра Героїка».

– Ми довго не записувались, – розповідає Павло, – бо разгільдяйство було, романтизм і небажання працювати, до того ж коли у 1999 році ми записали три пісні і запустили в ротацію та до збірок, тієї ж осені гурт розпався і частина колективу поїхала на заробітки. У 2003-му коли Сергій (Буч) повернувся з Італії відродились в акустиці і сутужно намагались шось робити, аж поки не познайомились з геніальним мультиінструменталістом Костею Бушинським, який грає у нас на ударних. У 2006 році почали робити програму в електриці і більш-менш серйозно ставитись до творчості тому і результат такий.

Треклист:
1. Da чумаки
2. Цейво тайво
3.Мирон
4. Пліч-о-пліч
5.Чайка
6. Змія
7.Куди
8. Довбуш
9. Дума. Шлях до Небесної України
10. Місяць

Богдан Логвиненко [sumno.com]


 
ПУБЛІКАЦІЇ
Третя порція подільського фундамЕнталу – «Чудернацька сила»!
НОВИНИ
Третя порція подільського фундамЕнталу – «Чудернацька сила»!
17.09.2010

На відміну від попередніх, третя плита писалась довго і виважено – більше 6 місяців. Поки альбом зводився та настоювався, окремі сингли розійшлись Мережею, а пісня «Опришки» навіть потрапила до польської етно-компіляції від лейблу ЕМІ

Пропала Грамота: Сподіваємось, Літо вас зігріє!
НОВИНИ
Пропала Грамота: Сподіваємось, Літо вас зігріє!
07.11.2009

Подільський фундаментал оркестр «Пропала Грамота» запускає у світ першу ластівку третього альбому – пісню «Літо».

Гурт «Пропала грамота» — про етнічну паніку, першачок і етнополітику на радіо
ІНТЕРВ'Ю
Гурт «Пропала грамота» — про етнічну паніку, першачок і етнополітику на радіо
05.09.2007

От і закінчилася золота пора фестивальних гулянь до світанку. Час підбивати підсумки. А хто краще це може зробити, як не музикант, ведучий і журналіст! Не довго думаючи, де знайти такого універсального знавця, пригадався Павло Нечитайло.

ДОСЬЄ ДИСКОГРАФІЯ
Чудернацька сила
Чудернацька сила
2010
альбом
слухати
Гонор
Гонор
2009
альбом
слухати · рецензія
Цейво
Цейво
2007
альбом
слухати · рецензія
РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Сергій Міхалок заспівав свою культову пісню Воїни світла українською
НОВИНИ
Сергій Міхалок заспівав свою культову пісню Воїни світла українською
13.07.2022

Сергій Міхалок та гурт Ляпіс Трубецькой презентували новий сингл та відеокліп на пісню Воїни світла українською мовою. Переклад пісні зробив український поет, активіст та волонтер Сергій Жадан