The ВЙО - легальна Ganja вперше на CD

27.11.2008 · Новини

Незалежний лейбл «Іншамузика» спільно з компанією «ЯОК Мьюзік» представляють перший диск легендарної української ватаги TheВЙО з лаконічною назвою Ganja.

Лідери гурту Мирослав Кувалдін та Сергій Підкаура вирішили відродити The ВЙО і ознаменувати «ре-юніон» виданням свого першого CD. До альбому увійшло 18 треків, записаних в період з 95 до 98 року минулого століття. Частину з цих пісень меломани могли вже чути на касетному альбомі «Вироби з пластмаси». З огляду на чисельні прохання прихильників, а також на те, що командою було знайдено і відреставровано близько 10 старовинних треків, які вважалися зниклими, музику гурту The  ВЙО буде вперше видано у форматі лазерного диску (тим паче касетні магнітофони наразі раритет і велика рідкість).

 Справжньою прикрасою альбому і логічною крапкою в творчості The ВЙО тих часів, стала пісня «Каляки-Маляки», написана на вірш «Полтавщині» заслуженого лікаря СРСР, академіка М.А. Касьяна (найвідомішого земляка гурту).   

Трек-ліст:
01. Ганжа
02. Танцюй з нами
03. Благополюшно
04. Кохана моя
05. Дансові манси
06. Пийте горілку
07. Справа майстра бо
08. Ганга
09. Не кажи вйо
10. У гаю
11. Голоси
12. Різдвяна (тук-тук-тук)
13. Бджола
14. Космішна
15. Зорі
16. Мануна
17. Ганжа (ріалтон)
18. Каляки-маляки (Полтавщині)

Бонусом на диску розміщено 2 відеокліпи групи – Зорі та Ганга.

Офіційна сторінка гурту – www.thevyo.com  

Точкою відліку стилю реггі в Україні можна вважати утворення гурту The ВЙО в м. Кобеляки, Полтавської обл. у 1991 році. Основу команди склали гітарист Сергій Підкаура і співак Мирослав Кувалдін. Протягом 10-річного існування гурту музиканти періодично розходилися, сходилися, до них приєднувались інші учасники. В 1995 році The ВЙО стали лауреатом «Червоної рути» із задиркуватою піснею «Ганжа».

Пік популярності їх музики припав на часи співробітництва з мистецькою агенцією «Територія А» і ротації кліпів у однойменному хіт-параді. Споглядаючи колоритну зовнішність Мирослава, глядачі не могли повірити, що хлопець народився в східній Україні і «так добре розмовляє по-нашому» від народження. Саме в ті часи пісня Зорі («Кожен з нас щось може...») стала маніфестом українських растафарі.

…але в 2000-му році гурт оголошує про припинення свого існування. Сергій Підкаура, як автор, співпрацює з провідними українськими музикантами (О. Пономарьов, Н.Могілевська), Мирослав Кувалдін розпочинає кар'єру телеведучого (канал М1) і записує сольний альбом «Зеркало Мира»…

… і ось після 8-річної перерви, аби задовільнити тягу меломанів до ностальгічних переживань, музиканти гурту The ВЙО вирішили відновити свою концертну діяльність, про що було оголошено влітку цього року, на фестивалі аматорського мистецтва «Вйо, Кобеляки».  Також, було прийняте рішення про видання диску Ganja.

На сьогодні гурт The ВЙО це:
Мирослав Кувалдін - спів
Сергій Підкаура - гітара
Ілля Клімов - клавішні, секвенція
Сергій Чегодаєв - бас 

Презентація альбому відбудеться 27 листопада в клубі Докерс АВС в рамках вечірки мистецького проекту «Кращі люди» від радіостанції ДжемФМ, де команда зіграє свій сет. Також найближчим часом The ВЙО можна буде побачити і почути в багатьох містах України (відомі дати: 29 листопада – Львів, Динамо Блюз; 30 листопада – Тернопіль, Хмільне Щастя).

Питайте Ganjaв музичних крамницях свого міста. Це не заборонено!

Чекайте на The ВЙО!

Прес-служба лейблу «Іншамузика».


 
ПУБЛІКАЦІЇ
Гурт The ВЙО представив «Зелений» альбом
НОВИНИ
Гурт The ВЙО представив «Зелений» альбом
23.01.2017

Давно улюблений публікою за свій щирий сонячний позитив гурт The ВЙО дарує шанувальникам новий, п’ятий за рахунком студійний альбом – «Зелений». Колектив, що багато років експериментує зі звуком і стилями, «зелений» альбом вирішив зробити в дусі електронного реггі.

The ВЙО та Мох (Familia Perkalaba) – записали пивний гімн
НОВИНИ
The ВЙО та Мох (Familia Perkalaba) – записали пивний гімн
19.10.2016

Пісня написана в кращих традиціях ірландських пивних пабів - запальна мелодія, легкий текст і народні мотиви. Музиканти присвятили сингл «Ципа» унікальній однойменній крафтовій броварні Закарпаття, що варить своє пиво у величезних «яйцях».

РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Фронтмени гуртів The Gitas та O.Torvald – презентували спільну пісню
НОВИНИ
Фронтмени гуртів The Gitas та O.Torvald – презентували спільну пісню
02.05.2022

«Досить» – це гімн воїнам, які зараз захищають українську землю та незалежність від воєнної агресії Росії