Йорданські вечорниці «На тому березі Водохрещ»

03.01.2009 · Анонси

19 січня, на свято Хрещення Господнього, Художня студія «Антресоля» і Етно-Рок Фундація «ТаРУТА» запрошують усіх свідомих українців на автентично-мистецьке закриття колядницького сезону – ЙОРДАНСЬКІ ВЕЧОРНИЦІ!!!

Музично-обрядове дійство під кодовою назвою «На тому березі Водохрещ», традиційно для студії «Антресоля», відбуватиметься в Галереї «ПідWall» Культурно-мистецького центру Києво-Могилянської Академії (вул.. Іллінська, 9). Художньо-музична братія, що долучилася до організації вечорниць, запропонує гостям поринути у позитивно заряджену водяну стихію Водохреща, адже саме в цей день ВОДА набирає найбільше космічної енергії, аби потім, аж до Іллі, віддавати її людям. Тож, браку святої йорданської води, як для вмивання, так і для вживання, не буде.

Традиційно-обрядову складову дійства, без якої апріорі не буває вечорниць, взялися забезпечувати автентичні колективи: «Гуртоправці», «Володар» і «Гуляйгород». А своїми сучасними етно-роковими награшами та наспівами публіку тішитимуть такі знані в Україні та закордоном гурти, як «Місто Казкових Мрій», «ТаРУТА», «Перлина Степу» і «Пропала Грамота». Також Йорданські вечорниці передбачають: виставку художніх- та фото-робіт на тему Коляди, Маланки та Водохреща. А ще народні танці, які забезпечать троїсті музики з «Гуляйгороду», конкурс на кращий вареник і ще багато чого цікавого.

Початок дійства заплановано на 18:00. Для людей у вишитому українському вбранні вхід вільний. Усім іншим доведеться колядувати.

19 січня.
17:30 – святкове омивання святою йорданською водою з наступним причащанням, споглядання фото- та художніх робіт.
18:00 – зустріч колядницької ватаги, колядування, віншування господарів.
18:20 – «Місто Казкових Мрій».
19:00 – конкурс на кращий вареник (найкращий вареник - зроблений власноруч).
19:30 – «Перлина Степу».
20:00 – зустріч Маланки, введення кози (маланкування).
20:20 – «ТаРУТА».
21:00 – майстер-клас з народних танців від «Гуляйгороду».
22:00 – прощання.

 
ПУБЛІКАЦІЇ
На Йордан у Києві презентують «ПаРоМи» та дебютний кліп «ТаРУТА»
АНОНСИ
На Йордан у Києві презентують «ПаРоМи» та дебютний кліп «ТаРУТА»
04.01.2011

Під час Йорданських вечорниць у Києві відбудеться презентація нового музичного проекту з Поділля - «ПаРоМи» та дебютного виднограю етно-рок боївки «ТаРУТА». Традиційно ця імпреза відбудеться на Водохреща, 19 січня, в Культурно-Мистецькому центрі Києво-Могилянської академії

Христос хрестився – весь світ звеселився!
ФОТО
Христос хрестився – весь світ звеселився!
21.01.2009

19 січня в Галереї «ПідWall» Культурно-мистецького центру Києво-Могилянської Академії відбулися Йорданські Вечорниці: автентично-мистецьке закриття колядницького сезону, під назвою «На тому березі Водохрещ».

РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Фронтмени гуртів The Gitas та O.Torvald – презентували спільну пісню
НОВИНИ
Фронтмени гуртів The Gitas та O.Torvald – презентували спільну пісню
02.05.2022

«Досить» – це гімн воїнам, які зараз захищають українську землю та незалежність від воєнної агресії Росії