Завітай «На квартирник до Лесі Українки»!

01.04.2009 · Новини

Коли:
по п’ятницях, о 19:00

Куди:
Музей  Лесі Українки на вулиці  Саксаганського 97 (від метро Університет йти через ботанічний сад до вул. Л.Толстого і по перпендикуляру вгору до Саксаганського,  потім  ліворуч).

В 1899-1909 роках українська поетеса Леся Українка проживала в Києві за цією адресою.  В будинках поруч мешкали її друзі – видатні діячі української культури Микола Лисенко, Михайло Старицький, Панас Саксаганський. Частенько погостювати до них приїздив і Іван Франко. О, які то були вечори!

Починаючи з 20 березня 2009 року в будинку Лесі Українки знову будуть проводитись вечори музики та поезії. Камерність залу дозволяє слухачам та виконавцям творити концерт разом. Найкраще сприяє цьому акустичний формат виступів.

Останнім часом українські рок-гурти, вимушено, за відсутності організаційних та матеріальних ресурсів, переважно виступають у клубах (барах, кафе, пабах), а не в концертних залах. Складається ситуація, коли далеко не кожен може піти в такий заклад послухати улюблений колектив, і навпаки, той хто приходить туди, не обов’язково йде саме на той гурт, який виступає, а просто - відпочити, провести час. Основною ідеєю проведення «квартирників» є надання можливості слухачам і музикантам сконцентруватись на творчості: на Музиці і на Слові.

Організаторами цих акцій є лідер київського рок-гурту «Самі Свої» Олег Сухарєв та дирекція Музею видатних діячів української культури.

Проект вже підтримали рок-гурти: «Самі Свої», «САД», «Пропала Грамота», «Тарута», плануються концерти і інших гуртів та авторів-виконавців.

Для інформування створено спільноту:
community.livejournal.com/kvart_u_lesi

Крім того концерти будуть анонсуватись на
www.molode.com.ua
www.kataklysmosfactory.com
www.samisvoji.domivka.net  та інших.

***

ТаРута10 квітня обіцяє бути не менш душевним, адже у вас є можливість почути акустичну версію фундації «ТаРУТА». Крім вже знайомої слухачу програми, етно-рокери обіцяють презентувати нові пісні з циклу «Вовчі Гони», написані на слова «Відповідального за долю Всесвіту», львівського митця Юрка ВовкоГона. По новому прозвучать і старі пісні з альбому «Народжені в ЛЮ…», презентація якого намічена на цьогорічне Купайло.

Але не тільки новими творами потішить шановне панство «Етно-Рок Фундація «ТаРУТА». Як і під час концерту на день весняного рівнодення, гурт хизуватиметься ще й новим інструментом! Цього разу у незвичній іпостасі постане ударник гурту Тарас Козак, який окрім барабанів і перкусії пречудово грає ще й на ксилофоні.

Тож, запрошуємо «На квартирник до Лесі Українки»! Буде дуже ксилофонічно.


 
РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Огляд сцен на 360 градусів, живі трансляції та навіть фудкорти
АНОНСИ
Огляд сцен на 360 градусів, живі трансляції та навіть фудкорти
09.09.2020

19-20 вересня на українській онлайн-платформі hover.link пройде перший захід — БеZVIZ Pre-party 1.5. Це простір, який максимально відтворює музичний фест у реальності