Дівчата обирають рокерів, а не докерів

01.06.2009 · Новини

От і поставили соковиту крапку на акції «Кращі люди». Заключна 15 вечірка привернула увагу шанувальників не лише музики, але й її симпатичних виконавців. Таким чином, паб для справжніх докерів перетворився на клуб для справжніх леді.

Отже, кулуари Docker’s АВС ввечері 28 травня рясніли фанатками анонсованих гуртів O.Torvald та Marakesh. І, варто сказати, панянок цікавили не так самі бенди, як їхні вокалісти Марік і Женя Галич зокрема. Хоч зупинитися на кристалізованій і об’єктивно сприйнятій музиці цих ватаг доволі важко, але спробую.

Щодо O.Torvald, хлопців називають перспективними, а стиль їхній розцінюють як поп-панк. З усім можна погодитися. Щоправда, підлітковим панком із непретензійними текстами тепер нікого не здивуєш, адже його 15-літні прихильники переключилися на емо-саунд. Безперечною перевагою O.Torvald є харизматичний соліст, якому, щиро кажучи, не обов’язково навіть відкривати рот, аби виступ групи вдався. Та й невибагливі тексти O.Torvald публіка, як з’ясувалося, готова наспівувати самостійно. Галич протягом концерту абсолютно органічно поводився, розповідаючи про особистий досвід драгз-юзера чи співаючи про сексапільну маму своєї подруги. Сказати, що вокал Євгена – кращий, який мені доводилося чути, не можу аж ніяк. Так само не викликають дикого захвату доволі прості гітарні й ударні партії, смачно оздоблені скретч-звуками. Але жанр і не вимагає більшого. Є в O.Torvald доволі хітові речі, як от «Не грузи», «Лондон-Київ» чи «Не залишай», які звучали на концерті і здобули всезагальний резонанс завдяки численним ефірним ротаціям. Тож маємо в міру старанний колектив з артистичним фронтменом, який потягне навіть на секс-символ. Словом, хороший музичний фаст-фуд готовий до вжитку. Продюсери, агов, де ви?!

Ще один популярний проект Marakesh – вже ближчий до симпатій сьогодення і майже відповідає усім вимогам емо-формату. Тріо, щоправда, доволі різношерсте. Солідні рок-мени, драмер Валерій Деревянський і басист Олександр Петровський, уживаються на сцені з юним тонкоголосим Маріком, який при пильному розгляданні чимось нагадує Ренату Літвінову. Ставлення до цього альтернативного рок-бенду доволі неоднозначне. Хтось вперто звинувачує хлопців у всіх содомських гріхах, мовляв, Марік – доволі посередній вокаліст, який піариться завдяки награній бісексуальності, а музика Marakesh орієнтована на несвідомих емо-герлзів, схиблених на сексі з манекенами... Прихильники гурту, у свою чергу, відстоюють самобутність Marakesh, а за наклепи на соліста Марка ладні перегризти горлянку кожному. Ми зупинимося на думці, що будь-який прояв рок-музики на нашій заполоненій безголосими муклами сцені – все ж краще, ніж нічого. Живий виступ Marakesh може вразити хіба що їхніх прихильників. А для них, як ви уже здогадалися, сама поява Маріка на сцені подібна до сходження Святого Духа. Цей двадцятирічний юнак діє за всіма законами шоубіза, плекаючи свій ляльковий образ хлопчика-дівчинки і томно розглядаючи публіку крізьокулярним поглядом секс-героя. У той час, як ідейний лідер Marakesh виспівує про «Не любовь», драмер і гітарист мастито виграють на інструментах, що частково компенсує анемічний голос Марка. Очевидно, вокаліст здатен на значно більше, варто лише послухати композицію «Зачем». Та, напевне, кон’юнктура ринку вимагає від Marakesh шмарклів про підліткову любов – «День Святого Валентина», «Без тебя» та ін. Тож не будемо критикувати своєрідні смаки сучасників і спихнемо все на закони шоубізу. Можемо лише підтвердити ефективність тактики Marakesh, оскільки фанатів у Маріка і його проекту вистачає. Чого лише варті фрази на форумах типу: «Марк, я люблю Вас!! Вы самый красивый и худой мальчик из всех, кого я когда- либо видела»...

Якщо ви думаєте, наче виступом Marakesh вечірка закінчилася, то ви не праві. Так, шанувальниці Маріка й Галича розбіглися по хатах писати екзальтовані листи своїм кумирам «У контакт». Але для справжніх рокерів і докерів вечір лише розпочався. Адже на сцену вийшли досвідчені музиканти без претензій на роль серцеїдів – Riffmaster. У вкотре зміненому складі Riffmaster  заграли «Beautiful Day», «Лист до душі» та інші філософські композиції, що вийшли з-під струн фронтмена Антона Антоненка. Віртуозність музикантів хоч і беззаперечна, та стиль, що вони обрали для свого творчого месіджа, очевидно, приваблює не багатьох. Рафінований рок із впевненим вокалом розлітався напівпорожньою залою, залишаючи небайдужими кількох відчайдушних фанаток-за-тридцять, таких же (за тридцять) рокерів-ковбоїв і Фагота з ТНМК. Тож бачимо, що любов до рок-музики не така сліпа, як любов до секс-символів.

Текст: Тала Пруткова

© Киевский Рок-клуб



 
ПУБЛІКАЦІЇ
Київ прокидається після концертного карантину
АНОНСИ
Київ прокидається після концертного карантину
23.11.2009

Після перерви на карантин арт-проект Кращі Люди поновить свою діяльність 26 листопада одразу з подвійної презентації. Під час чергової вечірки в клубі Docker's ABC відбудуться виступи груп Гапочка та Gouache, які представлять свої нові відеороботи та пісні.

Второй сезон «Кращих людей» открыт
ФОТО
Второй сезон «Кращих людей» открыт
21.10.2009

Презентация второго сезона проекта «Кращi люди» состоялась 15 октября в Докер Пабе. В рамках презентации прошел благотворительный концерт, цель которого — сбор средств для ремонта пострадавшего от поджога арт-центра «Я галерея»

Благодійний концерт в підтримку ЯГалереї
АНОНСИ
Благодійний концерт в підтримку ЯГалереї
12.10.2009

Другий сезон арт-проекту «Кращі Люди» відкриється 15 жовтня у столичному Докер Пабі зі спеціального благодійного концерту, збір від якого піде на відбудову нещодавно спаленого арт-центру Павла Гудімова ЯГалерея.

РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Сергій Міхалок заспівав свою культову пісню Воїни світла українською
НОВИНИ
Сергій Міхалок заспівав свою культову пісню Воїни світла українською
13.07.2022

Сергій Міхалок та гурт Ляпіс Трубецькой презентували новий сингл та відеокліп на пісню Воїни світла українською мовою. Переклад пісні зробив український поет, активіст та волонтер Сергій Жадан