Бордо

Бордо

Merva


1. Intro
2. Merva
3. Воля
4. Пробач Мені
5. Все Не Так
6. Куплю Гранату
7. Кохай Івана
8. Час Лине
9. Доки Я Вірю
10. До Себе В Рай
11. Давай Забудем
12. Outro
ВСІ ТРЕКИ

Уявіть собі звуки сопілки, дримби, дуди, флояри, ріжка, зозульки і скрипки, майстерно вмонтовані у шпаринки поміж могутніми рифами хеві-металевих гітар і барабанів... Уявіть екзистенцій ні тексти про самотність душі поміж небесами і землею, про пошуки метафізичного сенсу буття та безліч спроб ментально прорватися до сакральних цінностей з полону профанної дійсності. Усі 12 треків диску об’єднано багатозначною назвою – «Бардо». Це – доволі специфічний стан людської душі у момент її розставання з тілом людини. Можливо, тибетська «Книга мертвих» - «Бардо Тьодол» тут ніби притягнута «за вуха», а втім – усе це генерує одна з найзагадковіших українських команд з Рівного, яка тривалий час мала назву «Ейфорія», видавала альбоми, концертувала, а у «нульових» змінила стиль і назву.

«Мерва»- це діалектизм, означає густий туман або марево. Три роки тому група мало не перемогла у відбірковому київському турі міжнародного фестивалю «The global battle of the bands» з програмою, яка багатьох вразила сміливим міксом української автентики і відбірного нью-металу. Той матеріал міг не лише «зривати дах» поціновувачам жанру вдома, а й стати експортним товаром найвищого ґатунку, не гірший за той, що продукують «Гайдамаки» і «Перкалаба».

За останні пару років «Мерва» розрізнені пісні поступово перетворила на цілісне звукове полотно, на кшталт рок-сюїти, залучивши до творення звукової алхімії музикантів-«класиків»та фольклористів. Аби остаточно не занурювати слухача у похмурі сутінки «Бардо», хлопці завершили полотно своєрідним «гімном життя» - надзвичайно дотепними сороміцькими коломийками.


Олександр Євтушенко
© Киевский Рок-клуб


Виконавець:
Merva
Назва:
Бордо
Категорія:
Альбоми
Рік видання:
2009
Видавець:
Іншамузика

ДОСЬЄ ДИСКОГРАФІЯ
Шаман
Шаман
2017
альбом
слухати
Single
Single
2016
сингл
слухати
І-Цзин
І-Цзин
2015
альбом
слухати
РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Сергій Міхалок заспівав свою культову пісню Воїни світла українською
НОВИНИ
Сергій Міхалок заспівав свою культову пісню Воїни світла українською
13.07.2022

Сергій Міхалок та гурт Ляпіс Трубецькой презентували новий сингл та відеокліп на пісню Воїни світла українською мовою. Переклад пісні зробив український поет, активіст та волонтер Сергій Жадан