Елегія

Елегія

Обійми Дощу


1. Під Хмарами
2. Мертве Дерево і Вітер
3. Зоренько Моя
4. Її Душі Зів'ялі Квіти
5. Згасаюча Осінь
6. Зимова Елегія
7. Самотні Ночі
8. Дорогою Вічності
ВСІ ТРЕКИ

Київський гурт з оксюморонно-романтичною назвою «Обійми Дощу» на сьогодні не назвеш початківцями попри те, що «Елегія» - їхній дебютний повноформатний альбом. Це цілком зріла у творчому сенсі формація, хоча її учасники і не так багато років разом. «Обійми Дощу» досить активно концертують як в клубах, так і на фестивалях, і там (так само, як і в онлайн-спільнотах) можна легко переконатися, що армія прихильників та фанів вже чимала.

Осінь вони зустрічають виходом лонгплею «Елегія», що демонструє нам, певно, найсильнішу сторону цього гурту – грунтовну, ефектну та ефективну роботу в студії. Ще навіть при слуханні різних демо, які гуляли інтернетом задовго до появи LP, часто спадало на думку, що найкраще ця музика розкриється саме у серйозному студійному втіленні.

Попри появу взимку EP «Під хмарами», хіба наївні сподівалися на швидку появу альбому. Через складність матеріалу та значну кількість інструментів, запис та підготовка до виходу «Елегії» тривали з лютого по серпень 2009 року, зі слів самих музикантів – це понад 200 годин у студії.

Влучна самохарактеристика «Обіймів Дощу» як гурту, що «грає місцями важку та сумну, але дуже ліричну музику з впливами різних стилів та напрямків» найбільш лаконічно дає поняття про природу їхнього саунду. Варто додати, що проростає це завдяки елегантному синтезу багатьох елементів прогресиву, неокласики, неофолку на міцній основі темно-романтичного року з відчутним впливом doom. Все це разом звучить переважно «густо», але без натяку на надмірність чи звукову атаку. Неможливо не відзначити мелодійне багатство альбому. Він не перестає тішити свого слухача красивими, виваженими і водночас сміливими у своїй різноманітності композиційними структурами, які дають змогу відчути живі почуття, що нуртують в його сутності.

Окремо варто відзначити текстову та вокальну складові диску, які грають важливу роль у враженні від нього як від цілісної, дуже особистісної історії, що веде слухача через глибини суму до флеру надії. Досить прості, незашифровані у поетичному сенсі тексти врівноважує чи не ідеальний для такого жанру вокал Володимира Агафонкіна. Власне, у простоті і певній фольковій образності текстів полягає багато в чому і їхня зворушливість.

Особливим сюрпризом є відчутне симфонічне звучання, яке уможливилось завдяки участі у записі «Елегії» запрошених музикантів Олени Нестеровської (альт) та Олександри Видрі (скрипка). Особливо вдалим такий тандем є в першій пісні «Під Хмарами», що відкриває альбом зливою динаміки та свіжості. Також у записі лонгплею, окрім «реєстрових» музикантів, брала участь Ганна Кривонос (бек-вокал).

Однозначно можна сказати, що для нашої рок-сцени «Елегія» - це справді багато в чому новий підхід до творчості, що відзначається надзвичайно високим рівнем майстерності музикантів та наполегливості у розвитку власного звуку. Але водночас впевнений, що «Обійми Дощу» не загубилися б і в радіоефірі будь-якої пристойної світової радіостнації, що надає перевагу живій музиці. Поширення дебютника насамперед «за принципом Radiohead» - безпосередньо з власного оф.сайту, безперечно, лише посилює їхній старт.

Максим Солодовник
© Киевский Рок-клуб


Виконавець:
Обійми Дощу
Назва:
Елегія
Категорія:
Альбоми
Рік видання:
2009
Видавець:
self-released

ПУБЛІКАЦІЇ
Теплі «Обійми Дощу» для замерзлих киян
НОВИНИ
Теплі «Обійми Дощу» для замерзлих киян
17.12.2010

10 грудня відбувся сольний виступ київського гурту «Обійми Дощу», приурочений до одразу двох знаменних для колективу подій — п’ятого дня народження і виходу нового синглу «Світанок»

Обійми Дощу закінчили роботу над дебютним альбомом
НОВИНИ
Обійми Дощу закінчили роботу над дебютним альбомом
28.08.2009

Дебютний альбом київського гурту «Обійми Дощу» шанувальники сумної, по-осінньому ліричної рок-музики чекали кілька років, і нарешті він доступний у мережі з 29 серпня 2009 р. Завантажити реліз можна буде з офіційного сайту гурту

Обійми Дощу: «Мы легко можем выйти за рамки стиля»
ІНТЕРВ'Ю
Обійми Дощу: «Мы легко можем выйти за рамки стиля»
01.01.1970

Очень часто многие группы открываются тебе благодаря знакомым и друзьям. Именно таким образом чуть больше года назад в мои жадные руки попал диск с разными музыкальными вкусностями для ознакомления, которые должны были удовлетворить мой аппетит меломана. Среди десятка групп на болванке оказалась демо-запись «Обіймів Дощу».

ДОСЬЄ ДИСКОГРАФІЯ
Сон
Сон
2017
альбом
слухати
Під Хмарами
Під Хмарами
2008
альбом
рецензія
На відстаніКЛІП
На відстані · 2020
160 тис. переглядів
РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Фронтмени гуртів The Gitas та O.Torvald – презентували спільну пісню
НОВИНИ
Фронтмени гуртів The Gitas та O.Torvald – презентували спільну пісню
02.05.2022

«Досить» – це гімн воїнам, які зараз захищають українську землю та незалежність від воєнної агресії Росії