Сашко Положинський відзняв «моральний секс»

30.11.2010 · Новини

 

Лідер гурту «Тартак» Сашко Положинський дебютував як режисер. Співак відзняв інноваційне відео на нову пісню з альбому «Опір Матеріалів» під назвою «Моральний Секс». Положинському вдалося поєднати на одному екрані одночасно два відео, знятих одним дублем кожен,  які взаємодіють між собою. В результаті нехарактерний для українського ринку відеокліп «Моральний Секс» претендує на звання унікального!

Що ж спонукало Сашка Положинського спробувати себе у якості режисера? Як і багато артистів, він постійно стикався з тим, що від початкового задуму до готового відеокліпу мало що залишається, тож на цей раз вирішив зняти кліп самотужки та повноцінно реалізувати своє бачення та задум.

Сашко Положинський:«Часто між ідеєю режисера та її втіленням лежить ціла прірва. А мені хотілося, щоб цього разу глядач побачив все так, як бачу я. І взагалі я вважаю, що це відео претендує на звання революційного, бо принаймні я нічого подібного ще не бачив!»

Вже вдруге за свою історію гурт Тартак наважується на сміливий крок – зняти кліп одним дублем. Першим досвідом стало відео на пісню «Ти Дуже Гарна», і от тепер Положинський, вже в ролі режисера, вирішив повторити цю авантюру. В успішній реалізації задуму йому неабияк допомогла майстерність оператора – Сергія Познанського, який також був оператором першого «однодублевого» відео «Тартака».

Сашко Положинський:«Здебільшого в Україні ніхто не наважуються знімати кліпи одним дублем, бо це дуже важка робота, яка потребує чіткої взаємодії знімальної групи, серйозної підготовки, а також дуже професійного оператора, тому що відзнятий матеріал не залишає місця для монтажу. До того ж наш інноваційний крок полягає у поєднанні двох дублів на розділеному навпіл екрані. Вони дуже цікаво взаємодіють між собою, і в деякі моменти вони наче перетікають з одного в інший, створюючи своєрідний візуальних спецефект. Інколи я другий відстаю від себе першого, іноді наздоганяю, і ми існуємо синхронно».

Зйомки відео були суцільною авантюрою. По-перше, про них стало відомо лише за кілька днів. По-друге, на сам знімальний процес  відводилося лише кілька годин, доки було необхідне денне освітлення, тому і готувати, і знімати все довелося дуже швидко.

Це перша відеоробота Сашка Положинського, але раніше він вже виступав у ролі співрежисера у кліпі «Попкорн». Поки що співак не робить прогнозів щодо подальшої режисерської кар’єри, але на зйомках кліпу він зрозумів, що робота режисера – це професія не з легких, у якій без залізної волі та характеру не обійтись.

Побачити нове відео «Моральний Секс» від режисера Сашка Положинського можна буде вже зовсім скоро.


 
ПУБЛІКАЦІЇ
Тартак - 15 років: (оновлено)
АНОНСИ
Тартак - 15 років: (оновлено)
15.12.2011

Минуло 15 років і на честь дня народження гурту, на рахунку якого 6 альбомів, 32 відеокліпи, десятки хітів, сотні клубних та фестивальних виступів, тисячі відданих фанів ТАРТАК готує святкування! 15 грудня у київському «Альта Експо» відбудеться ювілейний концерт та презентація нового – сьомого – альбому ТАРТАКА «Сімка»

«Тартак»: про «Qарпа-ратів» і «Опір матеріалів»
ІНТЕРВ'Ю
«Тартак»: про «Qарпа-ратів» і «Опір матеріалів»
23.12.2010

Незабаром Новий рік, і здається, що мотив пісеньки «Qарпа-ратів» відомої української групи «Тартак» ще не раз спаде на думку тим, хто бачитиме, як любі колеги «відтягуються» на виробничому святковому заході

Тартак презентують нову платівку сольним концертом
АНОНСИ
Тартак презентують нову платівку сольним концертом
18.04.2010

21 квітня у київському клубі «Бінго» відбудеться концерт гурту Тартак, який стане офіційною презентацією шостого за рахунком альбому гурту – «Опір матеріалів»

ДОСЬЄ ДИСКОГРАФІЯ
Сімка
Сімка
2012
альбом
слухати · рецензія
Опір Матеріалів
Опір Матеріалів
2010
альбом
слухати · рецензія
Пташка (feat Вахтанг Кікабідзе)КЛІП
Попелюшка (feat Нумер 482)КЛІП
Попелюшка (feat Нумер 482) · 2018
584 тис. переглядів
Знаєш Мій ДеньКЛІП
Знаєш Мій День · 2017
2 млн переглядів
РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Сергій Міхалок заспівав свою культову пісню Воїни світла українською
НОВИНИ
Сергій Міхалок заспівав свою культову пісню Воїни світла українською
13.07.2022

Сергій Міхалок та гурт Ляпіс Трубецькой презентували новий сингл та відеокліп на пісню Воїни світла українською мовою. Переклад пісні зробив український поет, активіст та волонтер Сергій Жадан