Сад: «За нас - Україна! Країна - за нас!»

06.01.2010 · Новини

Прем'єра пісні «За нас - Україна!» рок-гурту «Сад» відбулася 17 жовтня 2009 року в Києві у присутності більше 10 тисяч глядачів.

Люди з усіх регіонів України зібралися в Києві на Майдані Незалежності, щоб проявити свою солідарність з усіма, хто цього дня маршами протесту відзначав Всесвітній День боротьби з бідністю.

Подібні акції пройшли в більш ніж 100 країнах світу. Але тільки в столиці України акція протесту під гаслом «Бідності - ні!» була відзначена прем'єрою пісні, що стала неформальним гімном обурених соціальною несправедливістю українців.

Дзвони. Маршова дріб. І жорсткі гітарні рифи.

Такої, по-справжньому протестної, пісні в українському року ще не було. Тепер вже є. Значить, прийшов час!

«ЗА НАС - УКРАЇНА!» - це не шараварна любов до своєї країни. Це вистраждана і надривна пісня-попередження.

«ЗА НАС - УКРАЇНА!» - це заклик до соціальної справедливості. Жорсткий. По-анархістські революційний. І - об'єднавчий приспів –

«ЗА НАС - УКРАЇНА! КРАЇНА - ЗА НАС!» - запам'ятовується вже з перших акордів. І його мимоволі починаєш підспівувати слідом за музикантами. Як це захоплено робили десять тисяч українців на Майдані, що несамовито скандували

«ЗА НАС - УКРАЇНА! КРАЇНА - ЗА НАС!» разом із музикантами гурту «Сад». Автори пісні Сергій Цигіпа (текст) і Сергій Решетник (музика) по суті написали гімн обуреного народу, який встав з колін і починає об'єднуватися для захисту своїх прав.

Але такі жорсткі та по-справжньому революційні пісні, як «ЗА НАС - УКРАЇНА!», владі не потрібні. Тому слово «неформат» шлагбаумом на шляху до ефіру буде її супроводжувати і на радіо і на телебаченні.

Однак, для істинно народного хіта - це не перешкода. І «ЗА НАС - УКРАЇНА!» вже почала свою переможну ходу по країні. Вона вже живе на різних сайтах. Її копіюють. Пересилають друзям. І - співають під гітару у дворах!

То ж годі чекати, якщо ми - родина!
У нас для спасіння країни є шанс!..
Бо ми - є народ! Ми - є влада єдина!
Вставай, Україно! Крокуймо до нас!
ЗА НАС - УКРАЇНА!
КРАЇНА - ЗА НАС!
 

 
ПУБЛІКАЦІЇ
Сад - Heavy Metal в Route 66
ФОТО
Сад - Heavy Metal в Route 66
11.01.2011

Heavy Metal – в кожну хату! Уже много лет эти слова являются девизом группы «САД» - команды из Днепропетровска, уже давно базирующейся в Киеве. Стоит только услышать первые аккорды их песен, как сразу приходит осознание: для САДистов это – не просто слова. Это – их правило, их стиль, их способ доносить свою музыку до слушателя. Концерт, состоявшийся 9 января в клубе Route 66, стал очередным тому подтверждением

Сад: «Heavy metal – в кожну хату!»
ІНТЕРВ'Ю
Сад: «Heavy metal – в кожну хату!»
08.02.2008

Інтерв’ю з музикантами гурту САД напередодні їх виступу у Рок-кафе в м. Дніпропетровську 16 лютого 2008 року.

Сергій Решетник: «Heavy metal - в кожну хату!»
ІНТЕРВ'Ю
Сергій Решетник: «Heavy metal - в кожну хату!»
15.09.2007

16 вересня 2007 року гурту «САД», учасників якого з упевненістю можна назвати монстрами концептуального хард року в Україні, виповнюється 25 років. Невелика бесіда з лідером і ідейним натхненником гурту Сергієм Решетником або просто Сірим.

ДОСЬЄ
ВселеннаяКЛІП
Вселенная · 2012
1 тис. переглядів
РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Сергій Міхалок заспівав свою культову пісню Воїни світла українською
НОВИНИ
Сергій Міхалок заспівав свою культову пісню Воїни світла українською
13.07.2022

Сергій Міхалок та гурт Ляпіс Трубецькой презентували новий сингл та відеокліп на пісню Воїни світла українською мовою. Переклад пісні зробив український поет, активіст та волонтер Сергій Жадан