Robert Plant: пісня вже не та сама

06.07.2011 · Анонси

«Все йде, все минає»… Пригадую, як 2003 року мав після сейшену Роберта Планта на «Олімпійському» наскрізь промоклу тільняшку і на кілька днів зірваний голос. Кожен безсмертний хіт Led Zeppelin на тому шоу сприймався мною як маленьке особисте диво. Крім того, до концерту, подивившись уважно на афішу, я допетрив, що «Золотоволосий бог» вечерятиме в одному з ресторанів на Андріївському узвозі, що дало мені змогу не тільки посидіти з легендою за сусіднім столиком, а й навіть сфотографуватись із нею (щоправда бідолашний Плант був не в захваті від того, що фани дістали його і там).

Нині все інакше. По-перше, концерт проходитиме не в демократичній рок-атмосфері, яка була на полі «Олімпійського», а у претензійному палаці «Україна», де безумовно будуть сновигати одіозні нардепи в своїх незмінних ексклюзивних костюмах з краватками. Гадаю, всім доведеться сидіти наче старанним школярам, навіть тим, хто вважає це за святотатство. Ну і на афішах вже завбачливо нема інформації про те, що пригощає ресторан такий-то.

Сам корифей також за ці 8 років встиг кілька разів скинути свою жанрову шкіру. Він записав два сольні альбоми, де продовжив своєрідні «археологічні розкопки» хітів 50-х років, яких крім нього вже й ніхто не пригадає, а також видав спільну роботу з американською кантрі співачкою Алісон Краусс – «The Raising Sand».

31 липня в палаці «Україна» Планта супроводжуватиме вже не гурт Strange Sensations, з яким він виходив на київську сцену у 2003, а відроджений (щоправда, без оригінальних музикантів) Band Of Joy, в складі яких Роберт співав ще у доцеппелінівські часи. Крім того, буде і розігрів у вигляді маловідомих North Mississippi Allsatrs з Мемфіса.

А втім, все це несуттєво. Ореол легенди Планта настільки засліплюючий, що варто було б піти на нього, навіть, якби він вдався до якогось шансону. Так чи так, йому жодним чином не відкараскатись від цеппелінівського спадку, а отже щось історичне ми почуємо неодмінно. Інша справа, що ці пісні точно будуть не в оригінальній версії, але так навіть набагато цікавіше.

31 липня
Robert Plant & The Band of Joy
Палац Україна
Початок: 19:00
Квитки: 300, 500, 1000 грн. - Балкон; 600 - 3000 грн. - Партер

 

 

Текст - Дмитро Антонюк

 
ПУБЛІКАЦІЇ
Сеанс золотоволосої магії від Роберта Планта
ФОТО
Сеанс золотоволосої магії від Роберта Планта
05.08.2011

Достатньо увімкнути на своєму програвачі ДВД з концертом Led Zeppelin у лондонському Earl’s Court(і) 1975 року, і тим, хто в останній день другого літнього місяця був в «Україні» на концерті Планта стане ясно, що ТА магія якимось дивом перекочувала принаймні на дві останні пісні з київського сет-ліста

РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Фронтмени гуртів The Gitas та O.Torvald – презентували спільну пісню
НОВИНИ
Фронтмени гуртів The Gitas та O.Torvald – презентували спільну пісню
02.05.2022

«Досить» – це гімн воїнам, які зараз захищають українську землю та незалежність від воєнної агресії Росії