Все по 30

Все по 30

Веселі Біоритми


1. Емочка
2. Маршрутчик
3. Панаєду
4. Депутат
5. Цицьки
6. Все по 30

Кіровоградська формація Веселі Біоритми нещодавно заявила про себе. Точніше, заявили вони про себе раніше, але «студійно» - лише зараз. Альбом «Все по 30» містить лише 6 треків, та при цьому язик не повертається назвати його «неповноцінним» чи «міні». В тих шести піснях у дещо стьобовій формі розказано цілу історію сучасного суспільства. Хоча… Може, те, що ми звикли називати «стьобом» насправді просто «музичний реалізм»?

Принаймні, після прослуховування даного альбому саме таке враження і складається. Євгеніванович та компанія просто розказали кілька історій тією мовою, яка оточує кожного з нас: трохи суржику, жаргону, сленгу.

Кожна пісня – це історія людини. Щоправда, не конкретної. «Емочка» - уособлення дівчат, які «косять» під моду, такий собі «сільський гламур». При цьому, кожна «емочка» являється лише лялькою і «позеркою». Адже на передньому плані в таких дівчат те, що показують по телевізору, те, що демонструють на подіумах і сценах, те, що їм говорять старші (але такі ж само!) «колеги» й «колежанки». Та як би не плакали й не ридали, як би не одягалися й не розфарбовувалися ті дівчата (а разом з ними й хлопці), вони лишаються простими людьми, підлітками, з власними проблемами і життям у соціумі: школа, городи і т.д.

«Маршрутчик» - пісня про «сурового» водія громадського транспорту. Думаю, той хто хоч раз їздив у наших «богданах» і «газельках», той зрозуміє цю пісню як ніхто! Так, маршрутчики заслужили вже, щоб про них співали пісень. Навіть, якщо ті пісні будуть іноді «брутальними» і «не гламурними», але справедливими і правдивими. Колориту композиції додають вставки з «Нірвани».

Ну а «Панаєду» присвячується всім тим, хто приїхав до столиці з периферії та інших міст. Звичайно, люди, які приїхали в мегаполіс намагаються пристосуватися до ритму життя. Але в когось це вдається, а в когось – не дуже. Хтось пристосовується «з розумом» і завдяки йому, а хтось – завдяки купівлі тих «штучок», які «в тренді» (або їх дешеві копії).

Про кого може бути пісня «Депутат»? Звичайно про «сильних світу цього». І ця «сила» здатна навіть розбити кохання. Це одна з найромантичніших пісень альбому. Щоправда, тема «кохання за гроші» тут тісно взаємопов’язана з політичною ситуацією в країні. В ліричного героя, у якого депутат райради відбив (в переносному значенні) дівчину, розчарувавшись робить висновок: «Довели країну Ющенко, Юлька, Янукович і депутати районних рад»…

Друга романтична пісня – «Цицьки». Ну, тут треба просто слухати і посміхатися.

А «на закуску» пісня, яка й дала назву альбому. Композиція про жінку з магазину «Все по 30» «гарячу, як біляш».

Одним словом – ВІА Веселі Біоритми проспівали про те, що оточує кожного з нас. А на скільки них це вийшло судити кожному з нас. Особисто я зустрічаю персонажів цих пісень щодня: в різних місцях і по кілька разів на день.


Виконавець:
Веселі Біоритми
Назва:
Все по 30
Категорія:
Альбоми
Рік видання:
2012
Видавець:
self-released

ПУБЛІКАЦІЇ
Євген Манженко: «Був би саботажником при владі»
ІНТЕРВ'Ю
Євген Манженко: «Був би саботажником при владі»
16.04.2012

«Веселі Біоритми» - це той гурт, який своїм стьобом і веселою музикою додає кілька годин життя кожному, хто їх слухає. Тексти легко запам’ятовуються, мелодії прості та від цього не банальні, а деякі фрази можна використовувати в лозунгах чи в збірках афоризмів! Все це кіровоградський гурт «Веселі Біоритми». Ми поспілкувалися з фронтменом цього ВІА Євгеном Манженком

ДОСЬЄ РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Фронтмени гуртів The Gitas та O.Torvald – презентували спільну пісню
НОВИНИ
Фронтмени гуртів The Gitas та O.Torvald – презентували спільну пісню
02.05.2022

«Досить» – це гімн воїнам, які зараз захищають українську землю та незалежність від воєнної агресії Росії