Pudra

Pudra

СкруDG


1. Я тебе знайду
2. Моя душа
3. Я сумую
4. Тебе це вб'є
5. Летимо
6. В болю є смак
7. Pudra promo

Скрудж «запудрив» український медіа-світ. Новий україномовний альбом чернігівських гранж-рокерів вийшов таким, яким його очікували шанувальники. Чути пісні, які звучать у альбомі можна було й раніше. Наприклад, такі треки як «В болю є смак», «Хей бой», «Сумую» вже давно полюбилися слухачам, а віднедавна – і глядачам, адже на «Сумую» нещодавно представлено кліп. Тепер можна з впевненістю казати, що до вищезазначеної «трійки» додадуться ще кілька якісних та потужних хітів.

Платівку «Пудра» записано ще влітку на київській студії ДЗЗ, але настрій у неї – всіх пір року. Принаймні, я слухаю її зараз ледь не щодня, і впевнений, що буду слухати і навесні, і влітку, і восени. Чому? Можливо, тому що тут в піснях вдало гармоніюють тексти, мелодії і виконання. Десь – лірично, десь «важко», а іноді – швидко та легко. Напевно, запорукою вдалого альбому є те, що в ньому нема нічого зайвого. А, як відомо, що просте – те геніальне! Самі музиканти кажуть: «альбом вийшов різноплановий і ми сподіваємося, що кожен знайде тут щось для себе, ну, а може і про себе або про те, що йому сниться, про що він мріє, про що він мовчить, про те, що він намагається приховати за шаром пудри».

Чому «Пудра»? Тут, проаналізувавши плейлист, на думку приходять лише такі варіанти: пудра як якийсь шар гриму, під яким перебуває обличчя, пудра – як якийсь емоційний шар. А ще, кажуть, що пудра здавна використовувалася у всіх куточках світу для відлякування злих духів. Люди вважали, що нечисть і смерть не чіпатимуть тих, хто схожий на них самих – у кого бліді, позбавлені життя лиця і наносили на тіло та обличчя білу крейду. Тож пісні альбому, як наслідок, теж мають відганяти нечисть! Принаймні, коли слухаєш цю музику, дійсно, ніщо ззовні не турбує…

Можна впевнено сказати, що «Пудра» заслуговує називатися одним з найкращих релізів вітчизняного гранжу та взагалі альтернативної сцени. Ну, а мовити, що це один з найкращих альбомів 2011 року в України, гадаю, буде зайвим.


Виконавець:
СкруDG
Назва:
Pudra
Категорія:
Альбоми
Рік видання:
2011
Видавець:
Lavina Digital

ДОСЬЄ ДИСКОГРАФІЯ
Northern Lights vol.1
Northern Lights vol.1
2014
альбом
слухати · рецензія
Northern Light
Northern Light
2012
альбом
слухати
РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Огляд сцен на 360 градусів, живі трансляції та навіть фудкорти
АНОНСИ
Огляд сцен на 360 градусів, живі трансляції та навіть фудкорти
09.09.2020

19-20 вересня на українській онлайн-платформі hover.link пройде перший захід — БеZVIZ Pre-party 1.5. Це простір, який максимально відтворює музичний фест у реальності