Джоуі Кальдераццо дасть безкоштовний майстер-клас

15.10.2013 · Анонси

26 жовтня 2013 року, о 16:00, в Домі освіти і культури «Майстер Клас» відбудеться майстер-клас знаменитого американського піаніста Джоуі Кальдераццо (Joey Calderazzo).

Вхід на майстер-клас вільний.

Зустріч з українськими джазовими музикантами, а також любителями імпровізаційної музики відбудеться за кілька годин до концерту Joey Calderazzo Triо в рамках неФестивалю Jazz in Kiev 2013. Нагадаємо, що в другому відділенні цього джазового вечору виступить зірка сучасного джазу - саксофоніст Джошуа Редман у складі Joshua Redman Quartet.

Музична кар'єра тривалістю у чверть століття закріпила за Джоуі Кальдераццо (Joey Calderazzo) репутацію першокласного сайдмена і самобутнього сольного виконавця. Один з топових сучасних джазових піаністів, талановитий і ліричний композитор, Джоуs Кальдераццо у своєму захопленні музикою пройшов шлях від The Beatles і Led Zeppelin до Бада Пауелла і Телоуніуса Монка. Як і у багатьох його ровесників, інтерес до джазу у піаніста з'явився не одразу, але вже в підлітковому віці джазова музика повністю захопила думки майбутнього музиканта. Дуже важливу роль у долі Джоуі зіграли два великих тенор-саксофоністи - Майкл Брекер і Бренфорд Марсаліс. За його власними словами, саме Майкл Брекер дав йому путівку в життя (співробітництво Кальдераццо з квінтетом цього іменитого саксофоніста почалося в 1987 році).

Учасником квартету Бренфорда Марсаліса Джоуі Кальдераццо став в 1998 році, після несподіваної смерті Кенні Кьоркленда. Не буде перебільшенням сказати , що участь у такій групі іноді важливіша за успішну сольну кар'єру. Квартет Бренфорда Марсаліса донині є одним з найкращих сучасних акустичних джазових ансамблів. Варто відзначити, що Кальдераццо вдалося не просто замінити знаменитого Кенні Кьоркленда, а й привнести новизну в музику квартету. Всі прихильники Бренфорда Марсаліса добре знають, наскільки важливою для групи є лірична, просочена класичними впливами музика Джоуі Кальдераццо .

Сольна кар'єра піаніста почалася співпрацею з легендарним джазовим лейблом Blue Note. Зараз Джоуі записується для компанії Бренфорда Марсаліса Marsalis Music. В арсеналі музиканта більше 10 альбомів. У 2003-му році Кальдераццо записав альбом сольної фортепіанної музики.

Ведучий неФестивалю - Олексій Коган.

Офіційний сайт неФестивалю: fest.jazzinkiev.com

Замовити квитки на неФестиваль можна за телефоном 095 111 55 77 або на сайтах www.jazzkassa.kiev.ua і www.parter.ua

Генеральні партнери проекту
ROSHEN: Музика справжнього смаку
Міжнародна Кондитерська Корпорація ROSHEN - лідер національного ринку кондитерських виробів. З 2010 року Кондитерська Корпорація ROSHEN є генеральним партнером Продюсерського центру «Jazz in Kiev». Співпраця відбувається в рамках програми «ROSHEN : Музика справжнього смаку». ROSHEN - це солодкий знак якості !
KM Core: Hi-tech у стилі джаз
KM Core - це нове ім'я і новий етап діяльності « Квазар-Мікро». Це перехід компанії на наступний рівень розвитку, нова філософія бізнесу і розширений спектр напрямків бізнесу , але незмінні цінності і дух його компанії - засновника. «Hi-tech у стилі джаз» - незмінний принцип і один з основних факторів наших досягнень. Джаз - це філософія і світогляд, це коли шедевр виходить з імпровізованого змішання талантів, ідей і атмосфери .
Спеціальний партнер
MacHOUSE
Провідний інтегратор повного спектру поліграфічного, цифрового, контрольно-вимірювального , флексографічного обладнання та фото- відео -рішень , а також перший офіційний дилер Apple в Україні.
Фестиваль проходить за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні .

 
ПУБЛІКАЦІЇ
Однодневный «Jazz in Kiev» оказался не хуже трехдневного
ФОТО
Однодневный «Jazz in Kiev» оказался не хуже трехдневного
02.11.2013

В этом году Международный джазовый фестиваль «Jazz in Kiev 2013» проходил всего один день – 26 октября. Неизменной осталась площадка фестиваля - Международный центр культуры и искусств (Октябрьский Дворец), где в течение одного вечера киевские поклонники джаза и самого фестиваля увидели два незабываемых концерта

Джошуа Редман и Джоуи Кальдераццо впервые выступят в Украине
АНОНСИ
Джошуа Редман и Джоуи Кальдераццо впервые выступят в Украине
24.09.2013

Выступления Joshua Redman Quartet и Joey Calderazzo Trio призваны компенсировать любителям импровизационной музыки вынужденное переформатирование международного фестиваля Jazz in Kiev, ранее запланированного на 25-27 октября. Проведение масштабного джазового праздника на уровне, достойном украинской столицы, в этом году оказалось невозможным по финансовым причинам

Jazz in Kiev 2012 - заключительный день
ФОТО
Jazz in Kiev 2012 - заключительный день
14.11.2012

28 октября, воскресенье: 1-е отделение: MIKE MAINIERI NORTHERN LIGHTS (США – Норвегия) 2-е отделение: KENNY WERNER ALL-STAR QUINTET (США - Мексика)

РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Огляд сцен на 360 градусів, живі трансляції та навіть фудкорти
АНОНСИ
Огляд сцен на 360 градусів, живі трансляції та навіть фудкорти
09.09.2020

19-20 вересня на українській онлайн-платформі hover.link пройде перший захід — БеZVIZ Pre-party 1.5. Це простір, який максимально відтворює музичний фест у реальності