Рок з молоком #55. Радіоафрика

06.01.2014 · Новини
Сьогодні в нашій рубриці – молодий київський гурт «Радіоафрика». Нині цей альтернативний колектив активно записує сингли, які з студентських радіостанцій «перекочовують» на різні ФМ-станції, виступають у різних столичних клубах та задумуються над випуском дебютного альбому. А ще – вони дарують гарний настрій усім, хто їх слухає. Отож, інтерв’ю з одним із лідерів «Радіоафрики» Ігорем Канівцем.
 
Привіт! Розкажи, з чого почався творчий шлях Радіоафрики?
 
Все почалося з конкурсу бардівської пісні, який організовував хлопець із прізвищем Пушкін (як звати його – я забув, якщо чесно). Я і Дімка тоді просто грали собі вечорами в гуртожитку, нам запропонували прийняти учать. Тоді ми грали свою першу пісню, і саме тоді назвались, як дует «Радіоафрика».
 
Як ви характеризуєте свій стиль?
 
Стиль я не можу охарактеризувати… Мабуть, простіше за все сказати, що це альтернативний рок.                   
До речі, «Радіоафрика» - це від однойменного альбому Акваріума?
 
Нас постійно питають про це – і справді, відголоски від Акваріуму таки є. Бо в дитинстві я дуже любив цей альбом, при тому, що зовсім не розумів суті. Але у назви купа різних ідей, і їх краще люди собі самі придумують. Нам аж цікаво. Насправді, то це просто звучить, як на мене. І запам'ятовується.                
Які виконавці, чи взагалі – який музичний напрям – формував ваш творчий світогляд?
 
Я слухаю дуже багато різної музики різних напрямків, і кожна з них якось вплинула на формування світогляду. Нас четверо і в кожного вони приблизно однакові і одночасно – дуже різні, можна сказати «різнооднакові»:) Я можу виділити декілька груп, які більш за все вплинули на мене. На перше місце я поставлю «Pink Floyd», бо це музика, яка, мабуть, найбільше засіла в мені. Далі «Radiohead», «Limp Bizkit», «Korn». Це ті, які вплинули на музику. Такі гурти як ОЕ, Земфіра, Чіж і Ко, Крихітка, Акваріум -  вплинули на вірші, але до них мені ще далеко дуже… Взагалі з віршами поки «тугувато».
 
Де ви вже виступали? Де сподобалося найбільше?
 
Виступали в різних клубах Києва, але ні одного з них я б не виділив. Всюди було не погано. Скоро маємо виступати в Бінго. А взагалі, можна виступати навіть на кухні, і якщо аудиторія буде хорошою – то все буде круто.    
 
Не так давно ви записали сингл «Темно». Про що пісня?
 
Пісня про темний час доби.          
 
Загалом, як народжуються ваші композиції? Як проходить процес написання пісень?
 
Як правило, спочатку музика, а потім слова. Музика придумується не залежно від часу доби і місця. І частіше за все, вона крутиться в мене в голові, потім я приходжу додому або на репетицію і граю те, що «накрутив». Після цього ми всі гуртом починаємо робити композицію. Всі приймають участь і кожен має великий вплив.
 
У вашому репертуарі є пісні, які стали вже т.з. хітами в певних колах? Які вас найчастіше просять зіграти?
 
У нас поки мало своїх пісень, які люди чули. Але навіть серед них вже є ті, які люди просять зіграти. Одна з таких – «Дівчина-сіль».     
 
А яка пісня особисто тобі найближче лежить до серця? Чому?
 
Мені зараз, мабуть, більш до серця пісня «Темно», бо саме цій пісні було приділено найбільше уваги, вона одна з найстаріших і зазнала купу змін, ми навіть думали не грати і «забити»… Але все ж доробили. І якраз після неї все пішло, як по маслу: ми пишемо по одній пісні в тиждень. Тому вона завжди буде значимою для мене.
 
Коли чекати від вас нових аудіо- чи відео-робіт?
 
Зараз ми хочемо випустити ще три пісні, після цього побачимо… Про відео навіть не думали поки.     
З якими гуртами ви товаришуєте?
 
В хороших стосунках з «НЄМОЙ мюзік бенд», «13», «Теді Ведмеді». Це ті гурти, з якими ми паралельно починали на КПІ.
 
Розкажи про ваші плани на майбутнє (далеке і близьке)?
 
Хочемо записати ті пісні, що вже готові, потім доробити нові і їх також записати. Звісно, мріємо про запис альбому найближчим часом, але нічого прогнозувати не можемо. Зараз «поперло» – це факт! Можливо, задумаємось над відео.
 
Що зараз найважчим є для молодого гурту в нашій країні?
 
Нам важко сказати, ми самі молоді – й не знаємо. Точно можу сказати, що дуже важливим є робота над собою, але це всі і так знають.      
 
Яка твоя творча (і не творча) мрія?
 
Я мрію заробляти музикою.
Митько Сяржук
© Рок.Київ

 
РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Фронтмени гуртів The Gitas та O.Torvald – презентували спільну пісню
НОВИНИ
Фронтмени гуртів The Gitas та O.Torvald – презентували спільну пісню
02.05.2022

«Досить» – це гімн воїнам, які зараз захищають українську землю та незалежність від воєнної агресії Росії