Дикі Серцем: «Перший альбом вийшов для нас «кров’ю і потом»

02.01.2014 · Інтерв'ю
Нарешті гурт «Дикі Серцем», який заснований ще у 2009 році, випустив свій дебютний повноформатний альбом. З часу заснування гурт встиг багато де пограти, багато записати аудіо, багато зняти відео, прозвучати у фільмах… Тому вихід альбому – цілком логічний. Бо ж скільки можна відтягувати? Але не одним альбомом живе гурт. Чим ще – про це розказав лідер «Диких Серцем» - Роман Милян.
 
Привіт! Розкажи, чим зараз займається гурт?
 
На даному етапі ми стараємось максимально розказати про наш дебютний альбом, для того щоб зацікавити людей у наступному. Багато роботи іде на те, щоб розповсюдити нашу музику на всю Україну, так як відчуваємо більшу активність на західній, хоч це не дивно, так як ми концертуємо більше в ній…
 
Зупинимося на альбомі. Він вийшов таким, як хотілося?
 
Нарешті я можу впевнено сказати, що – так. Насправді, ми записувались колись на іншій студії, і в якийсь момент зрозуміли, що якість не дотягує до того рівня, який нам хочеться. А зараз – це саме те, що ми хотіли, підтвердженням цього стали схвальні відгуки за кордоном.
 
Вже переслуховуючи, нема бажання щось змінити?
 
На нашу думку, будь-яку пісню можна зробити кращою. Послухайте, навіть, кавери на відомих на весь світ виконавців: там буває, що кавери кращі за оригінал. Ми задоволені всім, що на нашому диску, але впевнені, що можна ще краще! Ми поставили цим альбомом планку, нижче якої ми будемо зі всіх сил старатись не падати.
 
Сьогодні часто кажуть про концептуальні альбоми. Ваш є таким?
 
Саме так. Ми повністю опирались на основну пісню «Без зайвих слів», саме вона дала змогу вписати в цей альбом пісні від акустики до драйву.
 
До речі, чому саме «Без зайвих слів»?
 
На нашу думку, ця пісня близька до всіх емоцій. Кожен з нас рано чи пізно стає на краю нелегкого вибору, коли найбільше хочеться підтримки збоку. Ця пісня описує саме ці відчуття, коли хочеться замовчати, чи закритись, чи навпаки – закричати на весь світ.
 
Пісня «It doesn’t matter» - єдиний англомовний трек на альбомі. Хто його писав?
 
Музика була написана нашим гітаристом Олегом Лациком. Пісня чекала свого часу. Одного дня, я нарешті вслухався в пісню і почав наспівувати її англійською мовою. Таким чином вона була спочатку написана англійською, а потім вже я перекладав її на українську.
 
Стосовно цієї композиції ще одне питання: це експеримент, чи і надалі плануєте співати англійською, російською, може?
 
Англійські композиції – це не вперше, просто ми ще не давали можливості людям послухати інші пісні. Ми плануємо деякі пісні писати англійською, але будемо зі всіх сил старатись писати ті ж пісні українською, так як і ця пісня є українською, під назвою «Не має значення». Цим ми стараємось показати, що українська музика не програє нічим по звучанню, для наших закордонних слухачів.
 
Тобі особисто, та й шанувальникам, яка версія пісні більше подобається: «Не має значення» чи «It doesn't matter»?
 
Важко сказати, ми в основному на концертах виконували англійську, тому вона вже нам приїлась, і тому на даний момент українська нам подобається більше. Саме тому на майбутніх концертах ми будемо виконувати її українською.
 
Чи можна сказати, що пісня «Життя у казці» - є заглавною у альбомі?
 
Думаю, що так. Вона сміливо виборола своє місце в 10-ці найкращих рок-композицій України за версією ФДР. Крім того стала саундтреком, що теж дуже багато значить. Та й на концертах ми бачимо, як люди її наспівують. Думаю, цього достатньо, щоб на даний момент ставити її на найвищу щабель.
 
Як пройшла презентація «Без зайвих слів», зокрема, у Львові?
 
Презентація пройшла дуже успішно. Ми спереживались, що не буде людей через ситуацію, яка пройшла в Києві на Євромайдані в ніч на 30 листопада. Ми самі хотіли якнайшвидше поїхати на Майдан! Багато хто питався: чи не переноситься через це концерт, та все ж народ зібрався, усі відсвяткували в теплій обстановці, після чого вже на наступний день ми вирушили на Київ – підтримувати Україну.
 
Скажи, не було у думці перезаписати (або випустити такими як є) ті пісні, що не ввійшли до даного альбому: «Привіт», «Вона твоя» і т.д? Бо складається враження, що у «Диких Серцем» матеріалу ще мінімум на один альбом…
 
Ми кожен день обговорюємо це питання, та, думаю, що ми зможемо порадувати наших слухачів максимально якісним записом цих пісень уже в наступному альбомі! В нас дійсно матеріалу як мінімум на ще один диск. Перший альбом вийшов для нас «кров’ю і потом», але тепер ми набрались досвіду, тому впевнений, що другий альбом буде не менш якісним!
 
Які у вас плани на зиму?
 
Плануємо поїздити по пабах, клубах і т.д. із своїм альбомом. Крім того випустити ще пару синглів і, якщо вийде, випустити ще один відео кліп (думаю, на кінець зими). В мене в голові ще зароджується ідея живого концерту з закритою онлайн-трансляцією, але я ще це вивчаю, і, думаю, якщо все буде добре – тоді буде круто:)
 
Дякую. І кілька слів для диких серцем шанувальникам української музики:
 
Ну, перш за все я хочу подякувати як мінімум тим, хто дочитав все це до кінця.  Крім того, хочу побажати усім ніколи не гасити той український вогник, який робить нас унікальними. Хочемо, звісно, подякувати усім, хто нас підтримує, хто нам допомагає, і агітуємо людей до того, щоб вони підтримували українське і не тільки за комп’ютером, а й на концертах… Там відчуття неперевершені! 
© Рок.Київ

 
ПУБЛІКАЦІЇ
Рок з молоком #42. Дикі Серцем
РОК З МОЛОКОМ
Рок з молоком #42. Дикі Серцем
26.08.2013

Дикі Серцем - український рок-гурт з міста Львова, заснований у 2009 році. З самого початку це був поп-рок з елементами британського року, інді, панку та блюзу. Пройшло багато часу поки в «Диких Серцем» виробився свій стиль. А сьогодні ця команда відома не лише в західних регіонах. Немалу роль у цьому відіграло те, що їх пісня «Життя у казці» стала саундтреком до фільму… Та про все це (і не тільки це) детальніше – вокаліст гурту Роман Милян

ДОСЬЄ ДИСКОГРАФІЯ
Без зайвих слів
Без зайвих слів
2013
альбом
слухати · рецензія
Життя у казціКЛІП
Життя у казці · 2013
337 тис. переглядів
РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Огляд сцен на 360 градусів, живі трансляції та навіть фудкорти
АНОНСИ
Огляд сцен на 360 градусів, живі трансляції та навіть фудкорти
09.09.2020

19-20 вересня на українській онлайн-платформі hover.link пройде перший захід — БеZVIZ Pre-party 1.5. Це простір, який максимально відтворює музичний фест у реальності