InSide: «Ми завжди любили важку музику!»

24.09.2014 · Інтерв'ю

Історія київського гурту InSide починається ще з 2005 року. Багатьом шанувальникам якісної альтернативи цей гурт не лише відомий, а вже давно встиг полюбитися. Особливо - молодому поколінню. Це і не дивно, адже альтернативний рок – напрямок, найбільш близький енергійній українській молоді. Починаючи з 2009 року – склад гурту зазнає постійних змін, також змінюється і стиль гурту у бік більш важкого звучання. Але енергетика, яку несуть хлопці у своїх піснях – нікуди не ділася, і лише продовжує йти «по наростаючій»...

Нещодавно ви презентували новий сингл «Life After Death». Це перша «ластівка» з майбутнього альбому?

Наш новий сингл – це презентація нового InSide з новим саундом та звуком. Також в новому альбомі ми будемо притримуватись саме такого саунду.

Розкажіть про що пісня? Знаю, що в ній певним чином присутній настрій подій Майдану?

Нехай кожен розтлумачить її як йому подобається… Пісні існують для того, щоб їх слухати. А щодо подій Майдану, то так, деякою мірою це вплинуло на настрій пісні, але тільки тому, що в цей час відбувалися ці події, і не більше того.

Також на трек відзняте відео. Кому належить ідея сценарію? Яка ідея кліпу?

Сценарій належить Євгену Керпатенко, який є нашим драмером і по сумісництву режисером кліпу. Ідея в тому, що нас  «поховали» під землю живцем, і ми не можемо звідти вибратись.

Стосовно альбому… Можете розкрити карти стосовно його наповнення? Експерименти, дуети, із оркестром, може, будуть пісні, що популярним стає в нашій країні?

Так, будуть експерименти зі стилями, мабуть, більше клавішних та електронних звучків.

Можливі і оркестрові моменти. Також є думки щодо запрошення інших музикантів. Але в цілому композиції приймуть більш технічне та важке звучання.

Чим платівка відрізнятиметься від «My Cardiac Reset»?

Як ви могли почути в синглі «Life After Death» саунд став дещо важчим. Це завдяки 7-струнним гітарам, на які ми перейшли. Також пошук «свого» саунду дався в знаки.

Музика гурту досить якісна, я навіть дозволю собі сказати – європейського рівня. Та от а жаль, в країні одиниці рок-музикантів можуть похвалитися тим, що заробляють на життя творчістю. Як у вас складається в цьому плані?

Поки що ми не можемо сказати, що музикою заробляємо на життя, але намагаємось робити все для того, щоб змінити цю ситуацію.

Якщо говорити про якість, то ще таке питання: на вашу думку, чому молоді (та і не дуже) вітчизняні гурти не так вже й сильно приділяють цьому увагу? Це пов’язано лише з немалими коштами на студійну роботу чи ще з чимось?

Здебільшого так, певною мірою, за цим стоїть фінансова складова. Але на якість впливає дуже багато різних факторів, зокрема здорова конкуренція, та можливість частіше виступати перед публікою. І відточування своєї майстерності на практиці.

Стиль гурту весь час змінюється у бік більш важкого звучання. Ви ще шукаєте «своє»?

Насправді коли ми створювали гурт, то музика вже тоді була досить важкою, потім була низка експериментів. Ми завжди любили важку музику і просто з часом повернулися до свого «коріння».

Є вже якісь думки стосовно святкування десятирічного ювілею в наступному році?

Ви не перші, хто про це питає, тому, гадаємо, що це привід, щоб над цим замислитись.

Я от звернув увагу, що гуртів з такою ж назвою, як і ваша – досить чимало по всьому світу. Вас це не бентежить?

Зовсім ні, чому це має нас бентежити? От як би ми усі ще грали схожу музику… Навіть близнюки, які ззовні дуже схожі, бувають дуже різними в середині.

На яку аудиторію взагалі розраховані ваші композиції?

На ту, яка полюбляє важку музику. Для нас немає різниці – люди якого віку та статі слухають нас.

Складіть маленький твір на тему «як ми провели літо»?:) Що запам’яталося найбільше? Що хочеться повторити і в наступному році?

Ніколи не любили писати твори. Літо провели переважно в студії, працюючи над новим альбомом.  Хочеться більше позитивних емоцій, і щоб в нашій країні був мир.

Чого, як гадаєте, не вистачає сучасній українській рок-музиці? І як з цим боротися?

Ми вважаємо, що потрібна більш потужна підтримка в першу чергу як з боку держави, так і тих же спонсорів. Потрібно проводити більше фестів, будувати нові якісні музичні майданчики і т.д. Завдяки цьому з’явиться попит на якісну живу рок-музику. А боротися з цим потрібно все тою ж якістю музичного матеріалу, який ви робите.

Які ваші творчі плани у довгостроковій перспективі?                                                              

Записати 12 альбомів і увійти у зал слави рок-н-ролу!

Митько Сяржук   

© Рок.Київ

 
ПУБЛІКАЦІЇ
InSide - Life After Death [single]
НОВИНИ
InSide - Life After Death [single]
05.06.2014

Київські «металюги» InSide нагадали про своє існування потужним синглом «Life After Death». Це перша офіційна студійна робота після повернення в 2013 до групи першого вокаліста Кирила Ткаченко

InСайд возвращаеться с новым-старым вокалистом
НОВИНИ
InСайд возвращаеться с новым-старым вокалистом
05.07.2013

Группа InСайд жива, и готова снова зажигать огонь в ваших сердцах и душах! Примечательно, что группа возвращается со сменой в составе, а именно новым вокалистом. На данный момент группа ведет активную работу над новым материалом, в качестве видео-подтверждения вашему вниманию демка новой песни «Бей в цель»

ДОСЬЄ ДИСКОГРАФІЯ
My Cardiac Reset
My Cardiac Reset
2012
альбом
слухати · рецензія
Life After DeathКЛІП
Life After Death · 2014
4 тис. переглядів
I'm AliveКЛІП
I'm Alive · 2012
8 тис. переглядів
РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Андрій Толок, Haissem: «Музика не шашлик, вона не маринується»
НОВИНИ
Андрій Толок, Haissem: «Музика не шашлик, вона не маринується»
19.07.2020

Автор і натхненник поп-групи Ampula Seven, блек-метал команди Haissem і формації Sunset Forsaken, про те, що внутрішня потреба у творчості важливіше зовнішніх стимулів