«Зелений Театр» закривається назавжди за рішенням прокуратури

22.09.2014 · Новини

Культовий відкритий клуб «Зелений Театр», який 4 роки працював у центрі Києва на схилах Дніпра – концерти з найдовшими чергами меломанів, омріяна сцена молодих гуртів, улюблений майданчик геніальних музикантів з усього світу, «безліч дискотек і концертів, сотні тисяч гостей, незліченна кількість стоптаних кросівок, зацілованих губ, забутих ночей, загублених телефонів, відданих і отриманих мегатонн любові» (www.greentheatre.com.ua) – закривають за рішенням прокуратури!

Закриття клубу, який працював на території фортеці XII століття і колишнього однойменного театру на умовах довгострокової оренди, прокуратура у своїй офіційній заяві під назвою «Прокуратура повернула «Зелений театр» киянам» пояснила так: «Основною умовою договору було відновлення функціонування театру та ресторану для проведення різнопланових, презентаційних та розважальних заходів. Проте орендар не виконав свої зобов’язання. Так в ході прокурорської перевірки було встановлено, що розважальний майданчик знаходиться у аварійному стані, вбиральні зачинені та завалені сміттям, а новий ресторан взагалі не побудовано.» Це формулювання є цілковитою нісенітницею, прокурорської перевірки не було, документальні свідчення, на яких базувалися висновки суду не відповідають дійсності, і цьому є тисячі і тисячі свідків.

Хто ті сотні тисяч молоді, яка відвідувала клуб і хто такі міфічні «кияни», яким повернули територію фортеці досі залишається загадкою. Унікальністю «Зеленого театру» було розташування на території пам’ятки архітектури, повністю адаптованим під висококласний майданчик для проведення будь-яких заходів. Найпафосніші клуби, над інтер’єром та атмосферою яких місяцями трудилися команди блискучих професіоналів, тьмяніли перед «Зеленкою», адже над нею трудилася природа і робила це 8 століть. Тут завжди було не проштовхнутися!

«Нова влада в Києві хоче віджати «Зелений Театр». Замість концертів Papa Roach, Blue Foundation, Noize MC, Бумбокс, Сплин, Tricky і прекрасних вечірок там тепер будуть виступати хор «Щедрик», тріо одноногих бандуристок і відомі ансамблі Львівської області. А через півроку цілком випадково почнеться будівництво чергового торгівельного центру а-ля Gulliver, Respublika чи Ocean Plaza... Все для киян!» (Это Киев, детка! [Типичный Киев] www.vk.com/wall-32195333_5028494)

На жаль, це вже сталося і нова влада зробила свою справу. Останніми шоу в незабутньому «Зеленому театрі» буде концерт тріп-хоп-іноватора, одного з найнеординарніших сучасних артистів, темпераментного чорношкірого британця Tricky (26 вересня), надзвичайно цікавого і актуального російського інді-гурту з мелодійним і меланхолійним акустичним фолком The Retuses (27 вересня) і велика вечірка-закриття клубу, на яку зголосилося прийти вже 5000 його прихильників (27 вересня).

«Зелений Театр» кличе усіх відданих фанів, хто коли-небудь бував у «Зеленці», будь-що прийти в ці вечори 26-27 вересня і провести їх разом, відвиснути так, як ніколи, як в останній раз – в останні ночі на культовому майданчику, про які ви будете розповідати своїм онукам!

«Зеленый Театрвписано великими буквами в книгу нашої з вами молодості. І стерти його звідти ніяк не можна. В добру путь  (www.greentheatre.com.ua)

Прес-служба


 
РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Андрій Толок, Haissem: «Музика не шашлик, вона не маринується»
НОВИНИ
Андрій Толок, Haissem: «Музика не шашлик, вона не маринується»
19.07.2020

Автор і натхненник поп-групи Ampula Seven, блек-метал команди Haissem і формації Sunset Forsaken, про те, що внутрішня потреба у творчості важливіше зовнішніх стимулів