Крик Душі: «Ради благих цілей – ти маєш йти!»

24.10.2014 · Інтерв'ю

Український християнський рок-гурт, утворений у Рівному. За час існування колектив випустив три альбоми, відзняв кілька кліпів та відіграв безліч концертів по всій Україні. На даний момент Крик Душі активно розвиває свою творчу діяльність та готує нові, ще більш драйвові пісні. Інтерв’ю з лідером гурту Іваном Лук’янчуком, який розповів багато чого цікавого і корисного.

Розкажи, як провели літо? Чим займалися?

Літо пройшло, навіть, можна сказати, пролетіло. В основному, ця частина року була насичена акустичними виступами на благодійних концертах в підтримку Української армії.

У цьому році ви оприлюднили новий сингл «Гладіатор». Коли чекати повноцінного альбому чи ЕР?

На сьогоднішній день зроблено накопичення для ще 4 нових пісень: «Майдан», «Він їде до дому», «Любов», «Так схоже». Зараз матеріал знаходиться в Данії, де наш добрий друг Юра Тимощук, міксить і мастерить то все:) До речі, в нас уже є і один готовий концертний кліп на пісню «Гладіатор»!

На питання «КОЛИ?» чіткої відповіді поки що не маємо… Хочемо зробити все по максимуму професійно та якісно, тому не поспішаємо з презентацією.

Чим новий реліз буде відрізнятися від попередніх робіт гурту? Перш за все в плані звучання та тематики пісень?

Зважаючи на події, що відбуваються зараз в нашій країні, хочеш не хочеш, а душа кричить про війну. Тому значна частина альбому буде саме про це… 

Вам більш до душі акустичні виступи чи електронні?

Дуже багато залежить від того, де і для кого граємо. Часом хочеться гучного драйву, без якого не уявляєш свого виступу, а часом хочеться поговорити з людьми в тихій атмосфері акустичної гітари, коли добре чути як всі співають...

Крик Душі – одні з небагатьох вітчизняних виконавців християнського-року, які досягнули популярності. Як гадаєте, в чому секрет такого успіху?

Ми віримо в те, що у нас все по переду!!! 7 років назад починали з повного нуля: в нас були саморобні залізні барабани та бас гітара з кривим грифом (відстань між струнами та грифом була 2 см) Ми взагалі не вміли грати, нам було дуже тяжко, але бажання стати справжнім українськім гуртом було сильнішим за лінь та нарікання. В нас мало хто вірив, але були люди, які реально підтримували та підбадьорювали, одними з таких людей є Сергій Терентьєв, Абатуров Олег та Тимощук Юрій…

Секрет успіху… По-перше,  для кожного з нас гурт – це щось більше, ніж просто музика: це стиль життя, це ціла філософія. Бачити, як твої пісні допомагають іншим людям жити, мотивують до змін на краще… Підбадьорення – це найкраща винагорода! По-друге: бути простими, щирими.

От мене особисто цікавило давно питання… Багато хто каже, що рок-музика – негативне явище, яке призводить до розбещування, нервових зривів і т.д. і т.п. Виходить, це маячня? Що для вас особисто «християнський рок»?

Якщо дивитися на музику, як на інструмент, провідник, призначений для передачі творчої сутності виконавців слухачам, то все буде залежати від того, чим наповнене джерело. Можна нести ахінею, після якої хочеться повіситися – тоді рок-музика буде розцінюватися як суцільно-негативне явище, але якщо твій рок-протест, що спрямований на речі, які будують, піднімають, рятують, змінюють на краще – тоді це суперпозитивне явище!

У вас є «заборонені теми», які ви нізащо і ніколи не піднімете у власній творчості?

Чесно – не замислювався про це.

Що, на твою думку, сьогодні найбільше загрожує суспільству (в моральному аспекті)? І як позбутися тих негараздів?

Безбожність і, як наслідок, - розплідник егоїзму, де кожен сам собі бог. В такому суспільстві втрачена цінність життя, нормальної сім’ї, масова безвідповідальність. Втрачена любов до ще когось, окрім себе. Втрачена любов до батьківщини, і як наслідок те, що пожинаємо ми сьогодні на сході.

Чисте, прибране, прекрасне суспільство починається з чистої сім’ї. Міцної одиниці, де панує любов, злагода, принцип самопожертви. Сім'ї, де діти пишаються і хочуть бути схожими на батьків, які прожили все життя разом. Чиста сім'я, в свою чергу, починається з чистих сердець, чистої совісті перед Богом і людьми.

А для того, щоб очистити весь бруд, який є в наc (а він є в кожного, без виключень), нам потрібен Бог. Бог, який є прикладом любові, милості і самопожертви.

Свого часу хлопці із рівненського гурту «Мій батько п’є» не надто схвально відгукнулися про ваш «християнський straightedge»… Як ставитеся до критики у свій бік? Кому б із вітчизняних музикантів і на що могли б нарікнути?

Конструктивну критику сприймаємо дуже добре, адже вона завжди дає поштовх до росту! А щодо того, що декому ми не подобаємося, то це нормальний процес. Ми ж не долари, щоб нас всі любили:)

Навпаки, спротив має бути... Сьогоднішньому розбещеному суспільству не комфортні речі, про які співаємо ми. Головне, не зупинятися і йти далі. Будуть кроки, де знайдеться тисяча пальців, які будуть крутити біля скроні, не на твою користь… Але ради благих цілей – ти маєш йти!

В минулому році ви проводили конкурс на кращий кавер на пісню КД. Були відео, які найбільше вас вразили/повеселили?

О... Люди підійшли творче, і це – супер! Добре насміявся з відео-кліпу на пісню «Машина» (http://vk.com/video-4983707_161809206).

Скажи кілька слів шанувальникам хорошої музики:

Те,  що ми слухаємо сьогодні: вчить нас або робить тупішими, захоплює кохати, або ненавидіти все і всіх, надихає до нових звершень, або забирає всяку надію, розслабляє або задає тонус життю. Кожна пісня формує наш емоційний макросвіт. Тому слухайте все, але цінуйте найкраще! Пильнуючи про те, що годує нашу духовну сутність. Крик Душі бажає кожному «Любити і Радіти»!

Митько Сяржук

© Рок.Київ

 
ДОСЬЄ ДИСКОГРАФІЯ
А світ так і не навчився любити...
А світ так і не навчився любити......
2012
альбом
слухати · рецензія
РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Огляд сцен на 360 градусів, живі трансляції та навіть фудкорти
АНОНСИ
Огляд сцен на 360 градусів, живі трансляції та навіть фудкорти
09.09.2020

19-20 вересня на українській онлайн-платформі hover.link пройде перший захід — БеZVIZ Pre-party 1.5. Це простір, який максимально відтворює музичний фест у реальності