Рок з молоком #91. Lucifer Rising

29.10.2014 · Інтерв'ю

Lucifer Rising – столичний гурт із жіночим вокалом і досить самобутні блюзовим звучанням. В доробку команди є EP «Shadow In My Soul», а зовсім скоро музиканти обіцяють порадувати шанувальників новим повноформатним альбомом! Lucifer Rising – чудовий приклад того, на якому високому рівні може творитися музика в нашій країні. До речі, в групі відбулися суттєві зміни… Лідер та один з учасників гурту Макс Товстий розказав нам про все, що готує і чим живе нині Lucifer Rising.

Привіт! Макс, нещодавно у гурті відбулися зміни. Розкажи про них?

Так сталося, що в цій групі музиканти міняються так часто, що більше 2-х концертів одним складом ми не зіграли. Лише ми з Валерою (гітаристом) залишаємось разом з самого початку. За час існування групи в нас помінялося кілька басистів, сподіваємось, наш останній – Макс – з нами надовго, також наразі в групі третя вокалістка, але після нашого дебютного концерту з нею ми далі продовжуємо пошуки, втім, раз так довго шукаємо, значить повинно бути ідеально:)

Ви в курсі, що існує гурт (здається, із Сімферополя) з такою ж назвою? Це вас не бентежить?

Ми не дуже то і паримось за це. Цілком можливо, що ми перші вигадали назву. Валера з ним переписувався (з чуваком із Криму), то там, здається, не група, а проект однієї людини. До того ж україномовний з англійською назвою. Втім, ми не дуже паримось, якщо треба буде, додамо якесь слово і буде «New Lucifer Rising», чи якось так.

Люцифер – зірка яка з’являється на небі останньою, яка ознаменує схід Сонця, тому слово NEW гарно впишеться, але наразі питання заміни назви не стоїть на порядку дня, нам би вокалістку...

Чим займаються зараз колишні учасники гурту?

Чесно, навіть не знаю, може, десь і грають, про них не чути. Не дуже приємно когось виганяти з групи, але краще так, аніж знати, що людина не зацікавлена в розвитку, не старається, не може (хоч і старається). Тому ми надіємось, що в тих, хто не зміг продовжити з нами грати, все вийде, чесно, ми бажаємо їм удачі, якщо будуть грати ще десь.

Ви плануєте випуск альбому до кінця року. На якій стадії зараз робота над платівкою? І чи є вже його треклист, обкладинка, назва?

В нас є готових аж 5 пісень. Чому аж, бо кожна наша пісня це композиція на 5-10 хвилин. Цілком можливо, що альбом буде складатися з 5-7 пісень. Порядок пісень та обкладинку ми зробимо як тільки укомплектуємо склад. Пісні записуємо наразі без вокалу, майбутній вокалістці лише доведеться тексти переписати, навіть назви пісень є. Тому ми час не будемо гаяти і запишемо поки інструментальні партії.

Альбом міститиме виключно авторські композиції?

Так, кавери ми грали лише на концертах, а на альбом – виключно своє.

Платівка планується на вінілі? Загалом, на скільки сьогодні вигідно випускати вініл?

Дуже сподіваємось вийти на вінілі. Це 1000%-во вигідно, бо за вініли платить лейбл, а не музиканти, а з продажу платівок отримують або % або к-ть платівок, які самі продають. Ми з Кроулс (The Crawls) продали майже всі платівки, кожну по 150-180 грн, 1 день продавали по 120. Навіть доставку з Німеччини оплатив лейбл, тому вініли – це дуже вигідно.

Куди тримає курс Lucifer Rising?

На Захід, сподіваємось там знайти свою аудиторію, бо поки більшість коментарів на ютюбі та фейсбук – англомовні.

Є вже думки чи рішення по лейблу?

Цим проектом зацікавилося аж три лейбли із США, Німеччина і Греція. Вони чули лише 3 наші пісні, коли буде готовий альбом, то подумаємо і ми, і вони.

Чим, на твою думку, сьогодні можна здивувати слухача?

Слухача в 21 сторіччі важко здивувати! Ми в першу чергу стараємось робити нашу музику креативною, не грати стоунер чи блюзрок, а мішати стилі, додавати сміливо джаз, фанкові ритми, сильно ускладнювати пісні і структуру, нас дуже сильно надихає прогресивна музика 70-х.

Вперше новим складом ви збираєтесь виступити на Halloween Horror Night 2014 у Бінго. Чого очікувати від вашого виступу зокрема та фестивалю загалом?

На цьому фестивалі буде єдиний наш виступ цим складом. Ми з Валерою покажемо клас безсумнівно, а новенькі (Макс та Наталі) покажуть – на що здатні. Може, Наталі так сподобається, що вона залишиться. А поки що можу сказати, що ми дуже багато репетируємо, записуємо репи на диктофон, слухаємо, думаємо.

Буде дуже класно, я люблю Бінго, всім раджу прийти не лише на нас, а й на сам фестиваль.

До речі, ти поєднуєш участь одразу в кількох відомих колективах. Як вдається, так би мовити, триматися у тонусі?

Це дуже легко, бо всі групи виступають не часто, буває репетирую по 2 рази на день з двома групами.

От Turnaround закінчили 2-й альбом, але ми не граємо бо драмер не живе в Україні. До того ж, в мене лише музика в житті (студія, концерти), ну а ще спорт, та це не заважає точно, а лише допомагає «бути в тонусі». Барабани це також спорт, тому треба слідкувати за собою.

Отож: які глобальні плани/мрії/мета у Lucifer Rising?

Глобальні – це знайти якомога більше слухачів по всьому світу. В нас сотні ідей, ми пишемо цікаву музику, ми маємо бажання, я впевнений, точніше, МИ впевнені, що якщо багато працювати, то всього можна досягнути!

Митько Сяржук

© Рок.Київ

 
ДОСЬЄ ДИСКОГРАФІЯ
Beyond The Ninth Gate
Beyond The Ninth Gate
2016
альбом
слухати
Тортури Баторі
Тортури Баторі
2014
альбом
слухати
РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Огляд сцен на 360 градусів, живі трансляції та навіть фудкорти
АНОНСИ
Огляд сцен на 360 градусів, живі трансляції та навіть фудкорти
09.09.2020

19-20 вересня на українській онлайн-платформі hover.link пройде перший захід — БеZVIZ Pre-party 1.5. Це простір, який максимально відтворює музичний фест у реальності