Свобода

Свобода

Sweetlo


1. Імітатори життя
2. Goodbye, Ленін-2014
3. Свобода
4. Дивна дівчина
5. Кричати
6. Дихай
7. Шлях
8. Пешком по городу
9. Ти знову кличеш мене
10. Не сьогодні
11. Вічність
12. Ти бачиш сон
ВСІ ТРЕКИ

Є музика, під яку хочеться відриватися,є музика, під яку хочеться сумувати, є така, під яку хочеться кохатися. А музику нового альбому киян SWEETLO хочеться просто слухати! Я б навіть сказав – заслуховувати. Бо в новій платівці є те, що має нести музика – свобода: внутрішня, зовнішня (в принципі, поняття свободи у кожного своє власне). Тож недарма альбом так і зветься «Свобода».

SWEETLO стали більш глибокими і професійнішими в порівнянні з попередніми роботами. Хлопці, здається, стали більш чуттєвими. І ця чуттєвість (разом з глибиною та професіоналізмом) знаходить місце в нових піснях. Стосовно ж стилістичних рамок – то як би це не було банально – вони відсутні! Але чітко можна сказати одне – це український рок західного зразка – якісний, актуальний, з притаманними кращим світовим зразкам жанру прийомами та щирою і вільною вкраїнською душею. Якщо ж хто все-таки захоче шукати в SWEETLO альтернативний рок, поп-рок, «нову хвилю» – успіхів! «Свобода» є цілком вільною, «свободною» від всіх встановлених штучно музичних канонів. Переконайтеся, слухаючи платівку.

Якщо порівнювати із попереднім альбомом «#1», то у новому релізі стало більше життя, драйву, агресії в гарному сенсі слова, несподіваних музичних та текстуальних рішень.

Майже протягом всього звучання «Свободи» – неквапливе, замислене звучання. Ритми часом вдало ламаються, по ходу композиції, як ні в чому не бувало, перестрибують в інше русло, слідуючи при цьому заданому вектору. Дуже хороший вокал (здається, часом я навіть вчував соул-прийоми!) Богдана Буткевича не може не радувати, на мою думку, це один з найцікавіших голосів сьогодення у вітчизняній рок-музиці. Тексти, до речі, також на належному рівні (див. вище «текстуальні рішення»).

Я не буду говорити окремо про кожну пісню (хіба що, поставлю «галочку» навпроти «Goodbye, Ленін», яка отримала нове дихання та «Якби зустрілися ми знову» із симфонічними елементами, яка скоріше б годилася у бонус-треки; ну, а іще є російськомовна «Пешком по городу» – нітрохи не гірша за україномовні пісні гурту:)).

Оригінальний альбом. Позитивно виділяється, не в останню чергу – ґрунтовністю підходу до створення матеріалу, мовляв, ми нікуди не поспішаємо, сидимо граємо, розмірковуємо на вільні (чи краще казати «свободні»?) теми – і ви разом з нами…

Митько Сяржук


Виконавець:
Sweetlo
Назва:
Свобода
Категорія:
Альбоми
Рік видання:
2014
Видавець:
self-released

ПУБЛІКАЦІЇ
Sweetlo запрошують на неонову вечірку
ІНТЕРВ'Ю
Sweetlo запрошують на неонову вечірку
23.10.2012

Цього четверга у Бочці на Подолі київський гурт Sweetlo презентує свій новий сингл «Я — романтика». Про попросили фронтмена гурту Богдана Буткевича трошки розказати і про новий реліз, і про майбутню подію

Sweetlo: «Ми стали набагато ближчими до тієї музики, яка нам близька»
ІНТЕРВ'Ю
Sweetlo: «Ми стали набагато ближчими до тієї музики, яка нам близька»
03.08.2012

Цей гурт дійсно робить життя світлішим. А їх остання робота – ЕР «Подаруй мені диво» – тому зайве підтвердження. Якісно, драйвово, а головне – відверто, хлопці несуть в маси гарні емоції, любов (у всіх розуміннях цього слова). Про музичну, кінематографічну та, навіть, політичну діяльність гурту, про плани гурту SWEETLO розповів його лідер Богдан Буткевич

Рок з молоком #1. Sweetlo
РОК З МОЛОКОМ
Рок з молоком #1. Sweetlo
24.07.2011

Гурт SWEETLO називається так не випадково. Їх музика драйвова, їх тексти світлі, але при цьому не позбавлені твердої соціальної позиції. Вони співають і грають про те, чого ніколи не буде замало: про добро, про любов, про людські відносини. Їм, безумовно, це вдається!

ДОСЬЄ ДИСКОГРАФІЯ
Подаруй мені диво
Подаруй мені диво
2012
альбом
слухати
#1
#1
2010
альбом
слухати · рецензія
РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Андрій Толок, Haissem: «Музика не шашлик, вона не маринується»
НОВИНИ
Андрій Толок, Haissem: «Музика не шашлик, вона не маринується»
19.07.2020

Автор і натхненник поп-групи Ampula Seven, блек-метал команди Haissem і формації Sunset Forsaken, про те, що внутрішня потреба у творчості важливіше зовнішніх стимулів