День Бабака записали пісню про минулорічні події в Криму

23.04.2015 · Новини

Куди йти, що грати і чи варто грати взагалі? Про те, що допомагає  не схибити з вибором розповідає Альбій Шудря, клавішник і вокаліст гурту «День Бабака»:

Нам важко і боляче. Як і багатьом іншим.

Ми записали пісню про минулорічні події в Криму. Назвали її «Welcome Back To Paradise» (Ласкаво просимо знову до Раю). Це саркастична коротка розповідь про інформаційну війну, диверсантів, які «як таргани з щілин повилізали», про «незмінного Вольдемара»і поїзд у «місто Зеро». Після того, як пісня вперше пролунала на радіо, знавці звуку та стилів нам одразу сказали: це сімдесяті.

Для нас це комплімент. Бо зараз багато людей тягнеться до того теплого звуку і якоїсь усталеної психоделії, яка змушувала людей знову і знову переслуховувати пісні і шукати в них приховані меседжі до своєї душі.

Ми хочемо, щоб люди відчували напористий рок, насолоджувалися гарчанням гітар, яке плавиться у безмежному просторі клавішних. І вслухалися в слова.

Для нас дуже важливо, щоб слова  були невипадковими. І ще це мають бути українські тексти. Ми багато грали у музичних клубах раніше. Тепер ми шукаємо спосіб залишити щось для тих, хто вподобає наші пісні через інтернет. Ціни на запис поповзли догори, а грошей у музикантів стало менше. Це б’є по якості. Однак ще не вирок гурту.

От ми, наприклад, повільно докопуємося до нового матеріалу. Кожен новий риф чи проспівана фраза може стати основою для пісні, яка зараз потрібна всім.
Ще в часи Майдану ми написали пісню, де були такі рядки:
               День бабака: країна тихо-мирно дає хропака
               День бабака: по телику так весело гопцюють гопака
               Сиві ветерани, і без грошей селяни             
               Директори базарів і просто продавці
               Поважні депутати і молоді солдати
               І кожен, кожен, кожен, - всі просто молодці!

Ця пісня записана і незабаром її почують наші шанувальники.

Ми любимо іронію, яка рятує нас. Але ми любимо свою країну і хочемо, щоб вона стала кращою і в ній було достатньо своєї гарної музики.

Гурт «День Бабака»  повільно дрейфує хвилями, які накотились на країну. Криза, апатія, страх за майбутнє хочуть поглинути творчість і залишити тільки бажання вижити будь якою ціною.

Ми продовжуємо грати, щоб чимось допомогти і собі і нашим шанувальникам не просто на  мить врятуватись від безумства, але й побачити як над бурхливим морем  крізь моторошні хмари вже пробиваються промені сонця.

Аркадій Волондин


 
ДОСЬЄ ДИСКОГРАФІЯ
Radu Teodor
Radu Teodor
2018
сингл
Big Brother
Big Brother
2017
сингл
слухати
РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Фронтмени гуртів The Gitas та O.Torvald – презентували спільну пісню
НОВИНИ
Фронтмени гуртів The Gitas та O.Torvald – презентували спільну пісню
02.05.2022

«Досить» – це гімн воїнам, які зараз захищають українську землю та незалежність від воєнної агресії Росії