Рок з молоком #103. Part of Universe

25.05.2015 · Інтерв'ю

Part of Universe – молодий гурт, який грає альтернативний рок з претензією на ню-метал. Ці хлопці вміють поєднувати драйвове звучання з глибоким змістом. За 3 роки свого існування колектив уже став відомим у широких колах, а регулярні виступи (як в акустиці так і в повному складі (про причину переважання нині акустичних виступів читайте далі)) лише в зайве підтверджують правильний вектор руху Part of Universe. У інтерв’ю для нашого сайту музиканти  команди розповіли про дорослішання гурту, про улюблені гурти, фестиваль Бандерштат та багато чого іншого.

Розкажіть трохи про Part of Universe, про народження і дорослішання гурту.

Все почалося влітку 2012-го, коли ми нарешті вирішили втілити давню мрію про створення гурту. Спочатку грали кавер-версії пісень улюблених груп, перш ніж почали працювати над власним матеріалом. Першим виступом було виконання двох пісень на випускному вечері нашого гітариста Васі.

Давайте розкладемо по поличках… Яке місто вважати вашим рідним: Головине чи Київ, в якому відбувається дуже багато ваших виступів?

Звісно ж нашим рідним містом є Головине: там ми народились, там записуємо пісні, там проходять всі репетиції. Можливо, ми б могли повністю переключитися на діяльність в столиці, але в силу того, що Орест, наш барабанщик, навчається у Варшаві, це поки не є можливим, тому в період його відсутності ми виступаємо в акустиці.

Загалом, я дивлюся, ви багато вже де грали. А де було найяскравіше? Який концерт запам’ятався особливо?

Особливо запам’ятався виступ на фестивалі Бандерштат 2014, оскільки це найбільший захід, на котрому нам доводилось грати. А щодо яскравості, то варто відмітити наші сольні концерти у вересні 2014-го в Житомирі (клуб «God’s Garage») та Києві (клуб «Барви»). Кожен музикант погодиться, що атмосфера на сольних концертах це взагалі окрема історія, так як підтримка на таких виступах просто неймовірна… Коли заряджений натовп підспівує твої пісні – це просто космос!

Творчість Part of Universe полюбилася багатьом шанувальникам вітчизняної альтернативи. Можливо, пора задуматися над платівкою? Як проходить процес?

Матеріалу на платівку в нас достатньо, але випуск альбому – це серйозний крок, до якого треба підходити відповідально та з належною увагою. На це потрібно багато ресурсів: наявність хорошого лейблу, фінанси, час та сили, і поки ми не будемо впевнені, що все це в нас є в достатній кількості, і ми зробимо альбом так якісно, як хочемо, ми не випустимо LP.

Ваш крайній сингл «Dreams & Memories» – англомовний. Якою мовою легше писати, ну, й співати? 

Андрій (вокал, гітара): Щодо написання, то це досить суперечне питання. Коли я пишу, я відчуваю, як це мусить звучати, і втілюю плоди своєї творчості на папері. Ми живемо в Україні, в нас є рідна мова, якою ми спілкуємось, але як музиканти ми виховані в першу чергу на англомовній музиці, тому ігнорувати це було б самообманом, якщо можна так висловитись. Щодо співу, то складність виконувати іноземною – це лише питання часу і досвіду, як на сцені, так і поглиблення знань англійської мови.

Про що пісня «До кінця»? Вона написалася вже після Майдану?

Пісня була написана за кілька місяців до Революції Гідності, і в собі несе ідею боротьби з самим собою, із власними страхами і невпевненістю, боротьби за власні ідеали. Щодо Майдану, то це звісно ж не могло пройти осторонь нас і зовсім скоро відбудеться реліз пісні в якій відбилося наше бачення і ставлення до цих подій.

До речі, записали ви її з YOUR!CK. Хто це? І чи плануєте надалі якісь спільні проекти з вітчизняними (чи закордонними) виконавцями?

YOUR!CK – це наш друг, музикант з Житомира, який пише інді-електронну музику.

Поки жодних планів щодо спільних виконань немає, але ми готові до будь-яких пропозицій. Ми дуже різноманітні в музиці, яка нам подобається, тому в принципі хотілося б спробувати все.

Що ви загалом хочете донести слухачеві своєю музикою?

Основними питаннями, що піднімає наша творчість є самовиховання, самопізнання, повчання, людина в суспільстві, самосвідомість, самокритика і віра в себе, попри всі складності життя.

У самих музикантів є улюблені пісні з власного репертуару? Які й чому?

Андрій: «До Кінця». Мене надихає різна музика, і в цій пісні я зміг поєднати всі напрями, які я люблю.

Орест (ударні): «Ти це лише ти». Це та пісня, яка приносить мені найбільше задоволення при живому її виконанні.

Вася (гітара): «Wasted Away» – пісня, яка відображає ту частину мене, котру в буденному житті я не дістаю назовні, і лише музика знає мене справжнього.

Деякі письменники кажуть, що муза для написання текстів не обов’язкова. Треба просто сідати – і працювати над створенням поетичних рядків. У вас як: пісні будуються виключно на почуттях й відчуттях з життя?

Андрій: Я не хочу писати, для того щоб писати, адже на те вона і творчість, щоб бути мистецтвом, а не ремеслом. Тому якщо я не почуваю того, що змушує мене до творіння – не пишу.

Часто від вас можна почути кавери. Плануєте зробити якийсь переспів найближчим часом? Є улюблені виконавці?

Ми зараз готуємо кілька цікавих акустичних каверів, які ви зможете оцінити вже найближчим часом. Звісно ми маємо улюблені гурти, їх дуже багато, серед всіх варто виділити Three Days Grays, Sum 41, 30 Seconds To Mars, Metallica, Avenged Sevenfold, Hypnogaja, Фліт, A Day To Remember…

Як сьогодні молодим гуртам «пробитися» в маси?

Потрібно робити музику, робити її на совість, давати на оцінку якомога більшій кількості людей, і якщо ви робите щось справді гідне – обов’язково знайдуться ті, кому це буде до душі.

Які маєте плани на найближчий час: фестивалі, сольні виступи, альбом, сингл, виступ з симфонічним оркестром?

Готуємо сингл, про який згадували вище, решту планів ми поки тримаємо при собі, оскільки вони ще не є певними, але коли все проясниться, ви дізнаєтесь про це першими, головне тримайте руку на пульсі.

Кілька слів читачам нашого сайту:

Слухайте хорошу якісну музику, лишайтеся вірними собі. Нехай буде мир над головою, з вами були Part of Universe.

Митько Сяржук

© Рок.Київ

 
РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Фронтмени гуртів The Gitas та O.Torvald – презентували спільну пісню
НОВИНИ
Фронтмени гуртів The Gitas та O.Torvald – презентували спільну пісню
02.05.2022

«Досить» – це гімн воїнам, які зараз захищають українську землю та незалежність від воєнної агресії Росії