Картини

Картини

Восковий День


1. 161
2. Картини
3. Протиріччя
4. N (Осінь)
5. Твоє серце
6. Палай
7. Чума

Восковий День, про дебютний ЕР якого йтиме мова, являє собою львівську формацію (хоча на зорі свого творчого діяння музиканти починали у Жовтих Водах), що грає переважно меланхолічну музику. Важко віднести матеріал міні-альбому до якогось певного напрямку, бо тут присутні відголоски гранжу та альтернативні «мотиви». Альтернативи, щоправда, більше, але альтернативи не як музичного стилю зокрема, а як культурного явища загалом. Варто визнати, що «Картини» наштовхують на думку: музиканти все ще шукають своє звучання, бо кожна наступна композиція відрізняється за стилем виконання від попередньою. Власне, саме тому концептуальною «іпішка» не може називатися.

Музиканти Воскового Дня про реліз: «ЕР «Картини» запланований вже давно, але через багато різних подій, як у гурті так і в країні, він дуже повільно реалізовувався. Гурт перебрався у місто Львів і працювали над альбомом саме тут».

Заслухавшись першими речами на міньйону, перебуваєш під певними враженням, але розумієш, що ти мало, що запам’ятав. Дуже цікавий стан, треба сказати. До професіоналізму виконавців є нарікання. Наприклад, до вокалу. Хоча це проблема багатьох молодих вокалістів сьогодення. З іншого боку, якби підтягнути якість запису, то, може, вокал би видавався більш яскравим та самобутнім… Але з третього боку – саме у такій сируватості запису «щось таке є». Так, до всього можна придиратися окрім одного – ідеї та тої відвертості й енергії, з якою дует підійшов до творчої реалізації! Наприклад, новий сингл, який не увійшов до ЕР, «Звеня» вже звучить хоч і легше, але якісніше і не менш цікавіше.

Скажімо так: зараз команда хоч і не має свого яскраво вираженого обличчя, але до оволодіння ним, Восковий День набагато ближчий, аніж більшість молодих гуртів. На мій погляд, курс обрано вірно. І при відповідальній праці над шліфовкою деталі, яку уособлює саунд з вокалом, гурт може зовсім скоро розраховувати на купу респектів від критиків і «колег по цеху», й багацько «вподобайок» від шанувальників нової української музики.

Серед пісень раджу звурніути увагу на заглавну пісню «Картини». Вона дещо «вибивається» із загальної картини (вибачте за тавтологію), але чіпляє своєю відкритістю і щирістю та акустичною гітарою.

Митько Сяржук


Виконавець:
Восковий День
Назва:
Картини
Категорія:
Альбоми
Рік видання:
2015
Видавець:
self-released

ДОСЬЄ РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Огляд сцен на 360 градусів, живі трансляції та навіть фудкорти
АНОНСИ
Огляд сцен на 360 градусів, живі трансляції та навіть фудкорти
09.09.2020

19-20 вересня на українській онлайн-платформі hover.link пройде перший захід — БеZVIZ Pre-party 1.5. Це простір, який максимально відтворює музичний фест у реальності