Мінаморалізм

Мінаморалізм

Minamorali


1. Інтро
2. Подаруй
3. Театральний Альтруїзм
4. Відпусти
5. Мало
6. Годі Вже
7. Парфюм

Творчість українського гурту Мінаморалі, що виник на уламках команди «Доріан Грей», являє собою яскравий приклад того, як сучасний поп-рок вміє використовувати у власній творчості елементи музики андеграунду. Сьогодні багато хто з музикантів навчився складати мелодійні пісні та вправно співати їх під акомпанемент гітар і ритм-секції. Тож, аби привернути до себе увагу вибагливого слухача, замало самих лише вдалих текстів та мелодій. Потрібні цікаві елементи аранжування, які завжди можна запозичити в артистів рок-альтернативи — музичної лабораторії, що невпинно опікується пошуком нових засобів художньої виразності.

На дебютному альбомі «Мінаморалізм» команда представила цікаву музичну суміш легких для сприйняття мелодій поп-року, яскравих текстів та досить важких альтернативно-орієнтованих аранжувань, що тяжіють чи то до стилістики grunge, чи то до соціального року на кшталт Rollings Band або Rage Against the Machine. Платівку було записано в Полтаві на розкішному обладнанні студії Анатолія Розанова, керівника знаного поп-гурту Freestyle. А процес запису та зведення очолював один з найкращих київських звукорежисерів Максим Капуста, який має досвід співпраці з десятками рок-гуртів різного ступіня «важкості». Саме такий тандем професіоналів був потрібний для того, аби «Мінаморалі» змогли у правильній пропорції скласти до купи ніжність поп-року та гітарний скрегіт важкої рок-альтернативи.

Саунд альбому вийшов неперевершеним. М'який та потужний водночас, він за енергетикою нагадує платівку «Янанебібув» гурту «Океан Ельзи». Музику, яка спродюсована подібним чином, вочевидь, позитивно сприйматиме як широка аудиторія, так і ті слухачі, які добре знаються на «жорстких» течіях року. Лишається лише шкодувати про те, що всі нюанси аранжувань та звучання, які присутні в записі, навряд чи можливо буде відтворити в умовах концертного майданчика.

Коротеньке «Інтро» швидко вводить аудиторію у курс справи. Слідом за ним звучить «Подаруй» — пісня із енергійним хітовим приспівом та помірно-філософськими роздумами про специфіку стосунків між закоханими.

Композиція «Театральний альтруїзм», на яку, до речі, вже відзнято простий, але ефектний кліп, не дивлячись на досить повільний темп виконання, сприймається як енергетичний пік альбому. Яскравий гітарний риф, віртуозне соло і загадкові мантроподібні наспіви вокаліста працюють на те, аби пісня залізла до голови слухача й не виходила звідти протягом довгих місяців. Два моторні «бойовики» — «Відпусти» та «Годі вже» — а також тягуча й задумлива «Мало» з легким індустріальним присмаком у партії барабанів гідно підтримують бадьорий настрій альбому.

Останній трек «Парфюм» театральним жестом зриває маску важкої альтернативи з гурту «Мінаморалі» та під прозорий акомпанемент фортепіано й акустичних гітар відверто демонструє слухачеві ліричну сутність команди. Ця загалом приємна, вільна від будь-яких «альтернативних» стилістичних домішок поп-композиція яскраво підкреслює той факт, що протягом решти альбому хлопці з команди «Мінаморалі» недарма вмикали гітарні підсилювачі гучніше, аніж це прийнято робити в поп-рок-музиці. Адже сприймається «Парфюм» як найменш цікавий номер платівки.

«Мінаморалі» можна привітати із вдалим дебютом: хлопці зуміли не тільки записати платівку, яку приємно слухати, але й знайти власну стилістичну «фішку», що в змозі допомогти їм стати популярними.

Антон Бєссонов («Тім Талер»)

 


Виконавець:
Minamorali
Назва:
Мінаморалізм
Категорія:
Альбоми
Рік видання:
2014
Видавець:
self-released

ПУБЛІКАЦІЇ
Рок з молоком #9. Minamorali
РОК З МОЛОКОМ
Рок з молоком #9. Minamorali
28.02.2012

Зовсім нещодавно київський гурт Доріан Грей був однією з найперспективніших рок-команд. Їх демо-записи були відомі у різних колах молоді, вони приймали участь у різноманітних фестивалях, акціях. Але останнім часом про хлопців чути було не так багато як хотілося б. До того ж, гурт змінив назву. Тепер Доріан Грей – це Minamorali. Більш детально про свою творчість і життєвий шлях розказали самі ж хлопці

ДОСЬЄ
Театральний АльтруїзмКЛІП
РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Андрій Толок, Haissem: «Музика не шашлик, вона не маринується»
НОВИНИ
Андрій Толок, Haissem: «Музика не шашлик, вона не маринується»
19.07.2020

Автор і натхненник поп-групи Ampula Seven, блек-метал команди Haissem і формації Sunset Forsaken, про те, що внутрішня потреба у творчості важливіше зовнішніх стимулів