На жаль, українська версія публікації відсутня, пропонуємо варіант на російській мові

«Pins» - на передаче «План Маршала»

24.12.2004 · Інтерв'ю

План Маршала

Интервью за 25.06.2004.

Сьогодні у нас у гостях гурт «Pins» з Кременчука: Сергій та Олексій. Ще чотири учасники, які не приїхали, тому що вони працюють. Це: Тарас (гітарист), Дрод (барабанщик), та вокалісти Чері і Грім.

Почему такое название? Какой у вас стиль?

СЕРГІЙ: Назва «Pins» перекладається як шпильки. Стиль можно охарактеризовать как ethno hard core, хотя мы не стараемся придерживаться какого-то направления. Стараемся делать то, что нам нравится.

ОЛЕКСІЙ: Те, що в нас є, - те ми і граємо. Тобто, музика не йде з того, що ми чуємо, вона йде з нас. Ми намагаємося відтворити те, що в нас: звуки слова. Взагалі, ми вдвох пишемо музику. Але всі пишуть.

C: На репетиціях якщо хтось приносить якийсь матеріал, то ми всі гуртом працюємо над ним, і виходить загальна річ.

Почему вы решили, что название ethno hard core?

C: Це не ми так називаємо. Це нас так називають.

O: Взагалі можна сказати, що це просто альтернатива, щоб не морочити нікому голову.

Сколько лет вы играете?

C: В цьому році буде 5 років.

Состав менялся?

C: Мінявся. З першого складу залишилось дві людини. Просто у творчому процесі люди приходять, уходять. Це нормально. Є нові люди, є старі. Кожен щось шукає нове для себе.

Ви такі молоді. Якщо колективу 5 років, то мабуть починали ви десь у школі.

C: Музикою займалися вже в школі, а сам гурт сформувався вже після школи.

O: Взагалі, ми вдвох самі молоді, а решта мають досвід такий... багаторічний.

C: Ми їх не взяли сюди, бо вони будуть тут філософствувати дуже багато.

Что влияет на творчество группы?

O: Як ми вдосконалюємо себе, як ми йдемо по життю, - це все на нас впливає. Це емоції, які вливаються в нас, а потім виходять в музику.

C: Музика, то є засіб пошуку самого себе. Хто нас розуміє, той нас розуміє. Ми не намагаємося піддаватися впливу зовнішнього світу.

O: В школі, - це був вплив зовні. Ми намагалися дійти до того, що ми бачимо. Потім ми вирішили, що й з іншого боку є багато чого цікавого.

РАДІОСЛУХАЧКА: Які з закордонних гуртів вам подобаються? Які українські гурти подобаються? Чи є у вас альбом, чи записи? Де їх можна знайти? У вас пісні лише на українській мові?

C: Тільки на українській.

O: В першому альбомі нашому є пісні на англійській і на російській мовах. Але то такий старий доробок наш. Ми вже багато пройшли від нього дороги, і зараз пишемо тільки українською.

C: Зараз ми дописуємо альбом, який, будемо сподіватися, буде в продажі, можливо восени.

O: А запаси можна отримати тільки через нас. Саме простіше це через сайт. У нас є альбом, демо-записи, до демо додаються деякі живі, і теми, які ввійдуть до наступного альбому. Сайт: pinsband.narod.ru, або pins.ru.ru. Що до гуртів, можна почати з наших, їх менше, але вони рідніші. В першу чергу, це «ВВ», «И друг мой грузовик», «Верховна зрада», наші львівські друзі, «Анна», «Ніагара», теж зі Львова, «Стан», «On line» (Херсон), «Mary Jane» (Запоріжжя). Західні гурти «Corn», Озі Озборн, і так далі.

Где вы пишете альбом?

O: Це або дуже важко, або дуже дорого. Ми почали з барабанів. Ми окремо пишемо, оскільки бюджет обмежений. Ми все самі робимо. Все гарно виходить, це дуже радує. На «Гніздо» ми записали барабани, в Києві. В Кременчуці записали гітари, бас, і зараз дописуємо вокал. А решту вже самі будемо вже зводити, оскільки багато досвіду набралися. Тому це для нас не велика проблема.

Барабани были прописаны стахановскими темпами?

O: Так. 9 годин в студії. Наш барабанщик просто був героєм після цього.

У вас есть поклонники, фанаты в Кременчуге?

O: У нас є друзі гарні, які нас цінують, цікавляться нами. Відомі навіть, зважаючи нате, що ми зайняли перше місце на «Червоній Руті».

В каких фестивалях вы еще брали участие?

O: «Рок-точка» - самий перший великий фестиваль. Він відрив нам очі на світ. «Перлини сезону».

Оно вам что-то дало в творчестве, в профессионализме?

O: В професіоналізмі дало, в творчості - ні, оскільки там трошки інші вподобання, для нас вони не завжди зрозумілі.

Что не понравилось?

O: На мою думку, багато фестивалів запрошують гурти, які або під щось косять, або не дають слухачеві чогось нового. Відбір не принциповий.

C: Здебільшого на фестивалях слухачі це також музиканти. А музиканти потребують чогось нового для творчості. Так що нічого нового там не відбувається.

O: Хіба що гостей якихось запрошують цікавих, тоді це дійсно шоу.

А общение с музыкантами дает что-то?

C: Спілкування дає дуже багато. Зустрічаємо багато нових гуртів. Цікаво з ними потасуватися.

O: Коли фестиваль наполовину домашній, тобто майже все роблять самі, то народу стільки. Тусовка!

А как ваши родные относятся к ваши разъездам?

O: Це відбувається так. За місяць можемо багато куди поїздити, а потім засісти.

C: Мої батьки дуже негативно ставляться, бо я ще не працюю, і це б'є по сімейному бюджету... трохи. Самі розумієте, інструменти, обладнання, це все дуже дорого коштує.

Всі кажуть, що рок-концертами заробляти гроші неможливо. А як ви вважаєте?

O: Дивлячись як заробляти. Якщо, наприклад зробити альбом, то концерт це буде як реклама, тому буде більше стимулу, щоб зароблявся альбом. Тоді будуть гроші. Хай концерт буде збитковим трохи, але в купі воно вийде.

Рок-музыка до сих пор находится в underground?

C: Не вся. Зараз рок-музикою можна багато чого назвати, тому вона розтеклася. Її вистачає і на underground і main stream.

А вы себя относите к чему?

C: К underground, тому що ми не в main stream.

O: Просто можне взяти любий наш український ефір і подивитися відсоткове співвідношення, наприклад, поп-музики і рок-музики. Ви отримаєте результат, який вам про все скаже.

Почему так происходит?

C: Та біс їх знає. На те вона і поп-музика, бо вона популярна.

O: Люди з грошима на це свідому їдуть, вкладаючи саме в поп-музику гроші. Рок-музика приречена бути не популярною, тому що це рок. Ми мабуть ще не доросли до цього сприйняття. Давайте будемо йти до цього, щоб рок-музика ставала на свої ноги.

C: Слухач не дуже підготовлений, щоб щось нове сприймати, йому треба щось те, що він вже чув. А ще, як правило, у нас проблеми завжди зі звуком на концертах, тому слухач і не може всього збагнути, що відбувається. Якщо він почує чогось рідного, того, що він чув, він просто не врубиться.

O: Якщо, наприклад, гурт грає якийсь кавер, чи-то «Ария», чи-то в стилі Вірки Сердючки, це толпа сприймає, вона це десь чула. Почути ще більше вона не може через неякісний звук, чи через те, що ефір забитий. Завдяки таким радіостанціям як «Радіо-Рокс» слухач має надію, на те що рок все-таки є, і він стане більш доступним.

В Кременчуге развито рок-движение?

C: В самому Кременчуці дуже мало такого. Ми інколи зустрічаємося, там, щось спілкуємося, але щоб зробити щось таке реальне, в нас так не виходить, хоча бажання є, і нема якихось протиріч між гуртами.

O: Самі ми, насправді не так часто виступаємо в Кременчуці, тобто нас завжди чекають там, але виступів нема, через те, що їх ніхто не організовує.

А не пытались объединиться с группами и что-то сделать?

C: Щось було... У нас був клуб в Кременчуці, «Рагна-рок», мир его праху. Це наші знайомі робили на ентузіазмі, але нічого не вийшло. Приїхали дядьки з грошима, і сказали: «Хлопці ідіть звідси зі своїм роком».

Почему ваши песни грустные?

C: Це відбиток життя. Від того, що ми зібрались не просто так, все-таки ми люди однакові, можливо трохи меланхоліки. Ми з іронією до всього ставимося, і маємо бажання так сприймати світ не ординарно.

O: У нас є різна пісні.

Допинг в творчестве присутствует?

O: У самій творчості - ні. Це не принципово, але нас і від музики ковбасить. Наше відношення до допінгу ніяке, нейтральне. Ми можемо випити пляшку пива, але тільки після концерту, щоб зняти якийсь стрес. Під час концерту музикант втрачає енергію.

Насколько сильная оддача от зала?

C: Відчувається що зал приймає і віддає назад.

А було таке, що вийшли ви, граєте і відчуваєте, що зал вас не сприймає.

O: Було. Треба себе завжди почувати впевнено. Не показувати, що ти відчуваєш, що щось не те. Треба впевненість показувати і брати ситуацію під контроль.

C: Якщо не виходить спілкування з залом, треба перемикатися на самого себе і варитися в самому собі.

Творится ли в группе что-то мистическое?

C: Ні, наша назва, це наша булавка від зглазу. Нас ніщо не може переслідувати, хіба що дощ.

O: Це він натякає на те, що кожного разу коли ми виїжджаємо на відпочинок на природу, не було такого разу, щоб не почався дощ. Майже всюди, куди ми приїжджаємо теж іде дощ.

РАДІОСЛУХАЧКА: Как вы относитесь к black и death metal?

O: Дуже позитивно. Наша фонотека вміщує дуже багато стилів: це класика і death. У мене вони стоять поруч.

Есть музыкально образование?

C: В принципі, є, початкове. По баяну два: вокаліст і гітарист другий.


 
ПУБЛІКАЦІЇ
Pins - новий альбом «Марафон»
НОВИНИ
Pins - новий альбом «Марафон»
30.10.2015

Незалежний лейбл ІншаМузика та компанія Moon Records презентують один з найкращих релізів цієї осені - новий альбом гурту PINS - «Марафон». Платівка вже є в мережі і днями вийде на CD

PINS. «Магічний Знак» нового альбому
НОВИНИ
PINS. «Магічний Знак» нового альбому
02.09.2015

Гурт PINS після довгого мовчання презентує трек «Магічний Знак». Це награння є першим синглом з нового альбому, який записаний на студіях RevetSound та ЗвукоЦех під керівництвом саундпродюсера Сергія Любинського

Віталій Носенко: «Ми не стоїмо на місці і скоро ви нас почуєте»
ІНТЕРВ'Ю
Віталій Носенко: «Ми не стоїмо на місці і скоро ви нас почуєте»
04.07.2010

Коли на сцену виходять такі колективи, як Pins, розумієш, що альтернативна музика в Україні «не вмерла, не загинула». Чим порадує гурт в найближчому майбутньому розповів вокаліст Віталій Носенко

ДОСЬЄ ДИСКОГРАФІЯ
Single
Single
2015
сингл
слухати
Марафон
Марафон
2015
альбом
слухати
Мандрівник
Мандрівник
2008
альбом
слухати · рецензія
РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Огляд сцен на 360 градусів, живі трансляції та навіть фудкорти
АНОНСИ
Огляд сцен на 360 градусів, живі трансляції та навіть фудкорти
09.09.2020

19-20 вересня на українській онлайн-платформі hover.link пройде перший захід — БеZVIZ Pre-party 1.5. Це простір, який максимально відтворює музичний фест у реальності