Гаряча і гірка «Таліта Кум»

28.01.2005 · Новини
Гаряча і гірка
Рекордингова компанія Сомп Мюзік /EMI
Продюсування звуку:
Юля Міщенко, Сергій Глушко
Генеральний кавовий партнер - ГалкаTM

Гурт «Таліта Кум» видав новий альбом, зняв кліп і трійку рекламних роликів, а фронтвумен гурту Юля Міщенко змінила імідж.

Альбом — другий після «Іноземців» — називається «Гаряча і гірка». Його презентація відбулася нещодавно в столичній кав'ярні «Кофіум». Директор рекордингової компанії «Комп Мюзік» Олег Долинський одразу зазначив, як важко визначити жанр альбому: «Ми довго сперечалися з Юлею і не визначили, рок це, поп-музика чи взагалі якийсь новий напрям. Але, безперечно, музика дуже самобутня. Аналогів я не можу знайти ні в Україні, ні за її межами. Хочеться відзначити ріст рівня групи в порівнянні з попереднім альбомом, особливо професіоналізм звучання».

На диску одинадцять пісень, включно з хітом «Літай» та піснею для «Євробачення» — «Лови мене». Все це Юля написала iз Сергієм Глушком, гітаристом «Таліти Кум». Альбом записаний на студії «З ранку до ночі». Причому директор студії Володимир Григорович особисто придумав і прописав клавішні партії в усіх піснях. Привертає до себе увагу зовнішнє оформлення диску: на дванадцяти листках вкладки — фото зі зйомок, слова пісень і рингтони та заставки для мобільників на кожну пісню «Таліти Кум».

Щоб «підсвітити» вихід нового альбому, група зняла новий кліп на пісню «Гаряча і гірка». Щодо нового кліпу «Гаряча і гірка», то його ідея належить самій Юлі: історія про стосунки протилежних статей і розв'язання проблем у цих стосунках. «Окліпачив» «Гарячу і гірку» модний режисер Алан Бадоєв. Про зйомки відео він говорить ось що: «Спершу я прослухав пісню «Гаряча і гірка». Це був шок. Я запитав Юлю: «То ти така ніжна, така харизматична дівчина? Я дуже здивувався, що досі не побачив цього на екрані». Тому й не дивно, що в новому кліпі на Міщенко замість чорного нашийника — намисто з великих білих перлів, замість сексуальних ліфчиків — чорна сорочка в білу цяточку а ля Мадонна. Як стверджує Алан, сама виконавиця хвилювалася за кліп не менше від режисера і «дотошно слідкувала навіть за кольором кожного кадру». Новий кліп уже взяли в ротацію провідні українські телеканали.

Як говорить Юля Міщенко, процес створення «Гарячої і гіркої» не менш цікавий за сам кліп. Адже в кліпі знято піаніно. Його треба назвати Багатостраждальне Піаніно. Ви зараз теж будете знати його історію, розказує Юля Мiщенко: «Ще для участі в зйомках до півфіналу «Євробачення» ми планували зробити піаніно, обклеєне шматочками дзеркал. Дуже талановита дизайнерка зробила це. А зйомка якраз припала на перший тур виборів. І можете собі уявити, коли вся Національна телерадіокомпанія очеплена охороною, це стратегічно важливий об'єкт для країни, а ми туди веземо піаніно. Обмотане шматами, бо воно гостре в тих дзеркалах, на причепі до машини поставлене. Зупинила нас охорона, питає: «Що це?». — «Піаніно». — «Для чого?» — «На зйомку». «Та зйомка під фонограму, нащо вам піаніно, — питають, — ви що, не могли взяти гітару?». Довго це піаніно обшукували, але врешті-решт ми прорвалися і занесли його в знімальний павільйон Національної телерадіокомпанії. Піаніно стояло там день репетицій і два дні зйомки. Об нього порізалося безліч людей і подерло собі костюми. Це піаніно не могли спокійно згадувати. Дійшло до нашої зйомки, а знімальна група на межі істерики після трьох днів роботи нон-стоп. Піаніно несуть справа — ні, там не можна, кабелі поб'ємо, зліва — плазму поб'єм. Його так носили сорок хвилин взад-вперед. Потім, коли режисер почала криком кричати: «А-а-а! Ця «Таліта Кум» і це її піаніно!». Ми сказали: «Добре, будемо без піаніно». І потім ще тиждень його вивозили. От так на «Євробачення» піаніно зняти не вдалось. Проте у відео «Гаряча і гірка» є це багатостраждальне піаніно. Алан Бадоєв виявився гуманнішим, ніж організатори «Євробачення», полюбив піаніно, і тепер воно є талісманом альбому». Піаніно супроводжуватиме також концертне шоу в підтримку нового альбому, яке відбудеться навесні. Тоді ж пройде концертний тур гурту п'ятнадцятьма містами України.

Ще Юля Міщенко знялася в трьох рекламних роликах «Галки», спонсора клiпу. Ідея всіх роликів належить співачці. Власне, перший ролик базується на сюжеті відеокліпу, а наступні два є продовженням першого. Знімав їх також Алан Бадоєв, і на телебаченні вони з'являться вже наступного місяця. Юля Міщенко стверджує, що спочатку була пісня про каву «Гаряча і гірка», а потім уже контракт із «Галкою». «Я в принципі не можу написати пісню на замовлення, — каже Юля, — але дуже люблю каву, п'ю її гарячу і гірку і заражаю цією звичкою всіх оточуючих».

Аліна СТРИЖАК

Коференция Коференция Группа Сергій Глушко

 
ПУБЛІКАЦІЇ
«Таліта Кум»: Євробачення має привнести чимало змін
НОВИНИ
«Таліта Кум»: Євробачення має привнести чимало змін
19.02.2005

Група Таліта Кум завершує підготовку до фіналу українського відбіркового туру «Євробачення-2005», який відбудеться 27 лютого у київському Палаці спорту.

Гурт «Таліта Кум» - зняли новий кліп на пісню «Гаряча і гірка»
НОВИНИ
Гурт «Таліта Кум» - зняли новий кліп на пісню «Гаряча і гірка»
21.12.2004

Кліп запрошує нас до Паризької кав'ярні, Де Юля Міщенко в новому і несподіваному образі рятує молоду романтичну пару від розчарування в коханні, яке так само як і кава, «гаряче і гірке».

РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Фронтмени гуртів The Gitas та O.Torvald – презентували спільну пісню
НОВИНИ
Фронтмени гуртів The Gitas та O.Torvald – презентували спільну пісню
02.05.2022

«Досить» – це гімн воїнам, які зараз захищають українську землю та незалежність від воєнної агресії Росії