Twitter Facebook RSS
W
W
W
.
R
O
C
K
.
K
I
E
V
.
U
A
АФИША
РОК.энциклопедия
ФОТО.банк
ОБЪЯВЛЕНИЯ
ФОРУМ
КИЕВСКИЙ РОК КЛУБ
Вся РОК-Украина
Привет, Гость!
Статус: н/д
Возможности: 0%

Начать поиск...
Нашлось...
АФИША:
7
апреля
2017
Киев
театр «Сузір'я» 
Время: 19:00.
ОБЗОРЫ:
ИНТЕРВЬЮ:
 Добавить группу - обновить информацию
Сестри Тельнюк
MySpaceYouTubeLast.FMLiveJournal [блог]

Сестри Тельнюк

«Сестри Тельнюк» – два жіночі голоси, два характери, два настрої, дві долі.

«Сестри Тельнюк» – єдина гармонія двох. Слова Галі та музика Лесі переплітаються так, що глядач занурюється в особливий світ мрій, образів, спогадів, асоціацій. Це справжній простір без меж. Ідеальний синтез музики та слова.

Про них говорять: «ковток свiжого повітря», «лiки вiд розпачу», «мiстерiя слова й музики», «останнiй бастiон високої поезiї та музики у просторi сучасної української пiснi», «музика великого міста», «adult alternative». У музиці Сестер звучать близькі кожному почуття, думки, де електрично-швидко біжать образи близьких і далеких. Щось таке живе у душі кожного з нас.

Небанальна музика та зухвало-щирі слова взялися не просто так – їм передували довгі роки навчання, експериментів, росту і родинного тепла.

Все почалося в дитинстві. З 13 років Галя і Леся пишуть рок-балади, ескізи, пастелі, елегії, пісні для хорового виконання – усе на вірші поетів-класиків української літератури.

Недаремно Станіслав Тельнюк – відомий український письменник, літературознавець, поет, перекладач – і Неллі Копилова – філолог, перекладач зі східних мов, редактор – створили для Галі і Лесі органічну атмосферу поетичного слова і його ритмів, кольорів, мелодики. У 1986 році творчості дівчаток було дано назву  – «Сестри Тельнюк».

Сьогодні пісні створюються і на класичні поетичні тексти українських і зарубіжних поетів, і на оригінальні поезії Галі Тельнюк. А Леся Тельнюк залишається незмінним камертоном звучання проекту – саме вона пише музику до всіх пісень.

В арсеналі «Сестер Тельнюк» безліч стилів, жанрів і звучань. Філософські балади та романси, фольк-рокові композиції та ескізи, акапелла та пісні з елементами медитативної мело-декламації, джаз-рок, art-рок і trip-hop.. у їхніх руках насправді багата палітра, що дозволяє експериментувати в усіх можливих музичних напрямках та  створювати власні. 

Відтак кожен новий альбом є випробовуванням себе у новому стилі – змінюється світосприйняття, а разом із ним змінюються тексти і музика. Діапазон широкий – від акустично-академічної суворості до рокової свободи та альтернативи.

Новий альбом – це нова програма, тобто новий концерт. Виступи «Сестер Тельнюк» – це театральне дійство з власною драматургією і особливою схемою розгортання образів, це розмова Сестер між собою і водночас щирий діалог із кожним глядачем.

Дискографія
Мить (1991)
Галя та Леся (1994)
Тиша і грім (1998)
Концерти в Канаді (2000)
У.Б.Н.: Пісні з вистави (2001)
Вітер століть (2002)
Жар-птиці (2002)
Вибране (2005) -  CD1, CD2
Жовта кульбаба (2007)
Тельнюк: live (травень 2009)
Назавжди. Богдан-Ігор Антонич (сингл, 2009)
Rehearsal (січень, 2010)
Сонмо (березень, 2010)
Моє серце в верховині (сингл, інтернет-реліз, 2010)
Інкрустації: пісні з вистави (інтернет-реліз, 2011)
 
Спільні проекти
1997  – запис пісні «Love in vain» спільно з гітаристом Міком Тейлором («Rolling Stones»)
2000-2001– вистава «У.Б.Н.» у драматичному театрі імені Марії Заньковецької (Львів) під керівництвом Федора Стригуна. Автор тексту – Галина Тельнюк, автор музики – Леся Тельнюк.
2003 – мультимедійний проект «Над нами небо» спільно з художником Ігорем Поліщуком (Канада)
22 липня 2008 – прем’єра вистави «Емілі» у Молодому театрі (Київ). Виконавиця головної ролі: Лідія Вовкун. Для цього спектаклю Леся Тельнюк написала музику на поезії Емілі Дікінсон. Режисер: Олена Шапаренко
15 вересня 2008 – прем’єра вистави «Стусове коло» спільно з Сергієм Проскурнею, Дмитром Стусом і Романом Семисалом. «Сестри Тельнюк» створили музичну канву спектаклю на вірші Василя Стуса. Після прем’єри вистава вирушила у гастролі Україною (Донецьк, Маріуполь, Слов’янськ, Горлівка, Луганськ, Київ, Дніпропетровськ, Кіровоград, Черкаси, Вінниця, Луцьк, Львів, Рівне)
8-17 грудня 2008 – програма «Вітер століть», створена спільно з гуртом «Кому вниз». Спільні гастролі: Одеса, Херсон, Кривий Ріг, Кіровоград, Суми, Харків, Дніпропетровськ
7 жовтня 2009 – вихід синглу «Назавжди. Богдан-Ігор Антонич» до 100-річчя Богдана-Ігора Антонича. На диску – 5 версій пісні на поезію Антонича «Назавжди», 5 треків українською та французькою мовою, записаних разом із гуртами «Мертвий півень», «АбыМС» та Олександром Мельником
22 січня 2010 – прем’єра музичного фільму «Тельнюк: Rehearsal». Режисер: Алік Усік
19 березня 2010 – прем’єра поетично-музичної вистави «Інкрустації» у  Молодому театрі, до ювілею Ліни Костенко. У виставі задіяні: Лідія Вовкун, Леся Тельнюк та Галя Тельнюк. Режисер: Олена Шапаренко
 
Нагороди
1987 – лауреати конкурсу «Нові імена»
1989 – лауреати фестивалю «Червона Рута»
1991 – лауреати фестивалю «Червона Рута»
1998 – премія Василя Стуса за внесок у розвиток та збереження української культури
2009 – заслужені артистки України

датировано: 04.05.2012


Читать в архиве по теме 6:
03.09.2014
Видео
Ми весь час у пошуку правильних і сильних Слів, які мають озвучити наші переживання за тих, хто на передовій та підтримати їх. Вірш Ірини Цілик, що став основою спільної пісні гуртів «Тельнюк: Сестри» та «Kozak System», і є цими Словами, словами Сили
25.05.2012
Фото
21 травня в київському театрі «Сузір’я» була представлена нова програма сестер Галі та Лесі Тельнюк, «Дорога зі скла», що грунтується в основному на віршах письменниці та поетеси Оксани Забужко
15.09.2011
Видео
Просте життя – із кавою і програвачем – заворожує своєю історією. Це ніби твоя власна сповідь, на яку ніколи не вистачає часу, яку ми шукаємо за чужими дверима. Можливо, тому так хочеться не відпускати ранок людини, яка вирушає у світ, щоб зустрітися поглядом з нами
12.11.2010
Новости
Поезія – це містика, це щось, що поміж людиною та Богом. Хто ж тоді отой – в білій сорочці та окулярах на носі? Ангел? Блазень? Він – Поет, а значить треба було вірити Йому. На «кручі» щось таки є... І ми пішли на світло, на музику слова
24.08.2010
Новости
Нова пісня «Моє серце в верховині» проекту «ТЕЛЬНЮК: Сестри» присвячена кожному, чиє серце належить батьківщині, одвічним цінностям свободи й любові
09.11.2007
Фото
1 листопада у клубі Бочка Хмільна відбулася презентація диску сестер Тельнюк «Жовта Кульбаба». Галина і Леся виконали пісні з нового альбому та вже добре знані шанувальникам «Тюльпани», «Небо», «Назавжди», тощо.

Купил билет - помог сайту:
Электронный билет
вверх
 
подключайтесь: Twitter · Facebook
copyleft 2003-2017 www.rock.kiev.ua